torsdag 9 maj 2013

MusikMagi

Många gånger tidigare i mitt liv har jag konstaterat hur mycket magi det finns i musik - hur det kan ändra ens humör på några sekunder, skapa gemenskap, bygga energi, öka koncentrationen... nästan allting är möjligt. Och jag kan bara konstatera att det finns något väldigt rituellt över att sjunga i grupp. Åtminstone jag har nog sällan varit med om en så kraftfull resning av energi som jag var med om igår, under ett köruppträdande...

(Bild från nätet)


Helt jävla ofattbart, ursäkta min franska. Jag trodde hjärtat skulle slå mig medvetetslös, jag var helt yr, och ännu många timmar efter uppträdandet var vi flera som upplevde en adrenalinrush. Då alla är så koncentrerade som man är i körsång, alla har sin uppgift, och arbetar mot samma mål, och aktiverar sig själv för att nå ut till världen - vad är väl det om inte definitionen på magi? :)


Ja ni får verkligen ursäkta, men jag är så uppöver kronchakrat förälskad i den här känslan av samhörighet. Den här magin. Ååååh. Ännu vill jag gärna dela med mig av en vacker dikt som kopplas ihop med vårt sjungande, all ära åt D. Klemets:


Av Fader Tid och Moder Jord
uppsprungen av de gamla ord
har beretts åt oss en väg
Att nalkas med ovissa steg
med förundran och med tjusning
följa denna nya ljusning
Ett skifte av skeden
en vändpunkt i leden
Genom skogens dunkla rån
och vid havets stora dån
går den färd vi kallar livet
som i tiden var oss givet3 kommentarer:

  1. Ja, musik är magi. Varje gång jag lyssnar på riktigt, riktigt bra musik tas jag med på en mental resa till högre höjder.

    SvaraRadera
  2. Håller definitivt med om att musik är nått helt otroligt! Det är så mycket enklare att uttrycka sig när man har den rätta låten/musiken i bakgrunden! :)

    SvaraRadera
  3. Inte sant ^^ Det liksom låser upp alla lås i kroppen så allting strömmar mycket friare.

    SvaraRadera