söndag 7 september 2014

Elementskriverier

Än en gång har jag en massa småsaker att skriva om, så jag tänkte försöka samla tankarna kring elementen och ta det i den ordningen.

altar1(Sensommaraltare)


Jord: Jag var ju på en spådomssession, med A's klass, och blev spådd av en av hennes klasskamrater. Det var hemskt intressant. Först var det en lite mer personlig del, och sedan lästes det tarotkort. Och det hela stämde nog fruktansvärt bra. Jag har ju länge varit av den åsikten att spådom/tarot mest är självanalys och självuppfyllande profetior, och absolut inget illa i det! Det här fick mig dock att tänka till lite extra. Och slutklämmen på läsningen innehåll två saker som jag tog till mig extra mycket: Mitt avstånd till jordens element, och uttalandet "Kom ihåg hur långt du redan kommit". Jag borde absolut arbeta mer med jorden, och grunda mig oftare. Det skulle helt säkert göra gott.

Luft: Rätt många otippade personer har berättat att de såg mig i tv och tyckte det var både intressant och välgjort. Jag måste hålla med om att det var välgjort, för de hade verkligen gjort ett fint jobb med klippningen och tagit bort det mesta av mitt svammel. Dock är jag överraskad över att folk ids ta upp det. Man brukar inte prata religion, och det är lite knäppt att det kommer upp på jobbet, efter stängningstid. Men why not?
Jag hade nån åsnebrygga till varför det här kom upp under 'luft', men nu undflyr det mig...

Eld: Jag är vädur, och enligt... vem det nu är som nån gång analyserat fram dehär uppdelningarna, så hör jag till eldens element, något som blivit mycket mer synligt nu under mitt nästanvuxna liv. Och på senaste tiden på ett mycket påtagligt sätt - jag har äntligen kommit mig för att börja elddansa. Jag har vänner som gör det, eller som åtminstone gjort det förr, men av en slump har jag nu äntligen kommit mig för att tända eld på mina dansverktyg. Och det är en så SKÖN känsla. Så renande på nåt vis. Som om allt det där rasande och explosiva som finns i mig får ett utlopp på ett helt annat sätt. Efter att elden slocknat är jag ofta helt själsligt utmattad, sådär på ett sätt så att jag sover djupt och gott. Och det är fint att ha hittat det i mitt liv. Nån gång ska jag skriva om eldens bägge sidor...

Vatten - Hmpf. Nej vet ni, denhär delen gör sig rätt dåligt på allmän blogg. Vill ni veta får ni ta den diskussionen med mig personligen. Vi kan bara säga att känslolivet är och har varit, de senaste månaderna, något av ett stormande hav. Och inland ska det väl vara så. Men jag längtar efter lugnet efter stormen.

IMG_9844Foto: Jacob Åberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar