fredag 7 september 2012

"Autumn is Coming"

Godmorgon på er. I Hollyhemmet är det lugn morgon, och jag sitter och dricker dagens andra kopp te och bränner rökelse. Det börjar verkligen märkas att det är höst därute, och jag gillar det :) Färgerna och dunklet, och dygnsrytmen som passar mig så mycket bättre än sommarens. Dessutom gillar jag dofterna, det börjar finnas den där milda aningen av järn och frost i luften.Det jag egentligen skulle skriva om var att vi ju höll moot i tisdags, och det var i mitt tycke riktigt fint, det gick bra att sitta och socialisera samtidigt som vi deltog i pubfrågesporten. Och glöm sen att vi kom näst sist, vi kom ju inte direkt dit för att vinna ;) Jag gillar DOM som mootställe, det passar, men om man nån gång håller riktigt diskussionsmoot är nog visa-kvällen ett sämre alternativ, då man ju blir avbruten rätt ofta. Men som chillkväll funkade det fint! Och i tisdags var det ju mest "inleda höstens mootverksamhet", och inte så mycket officiellt.

Det var första gången Stella kunde närvara på Vasamoot, och en gemensam bekant och teolog dök också upp för att kolla pulsen. Därtill dök fröknarna M och H upp, så vi hade en helt ny mootdeltagare iaf :) Så pratade vi lite gruppnamn och kommande Moot - De flesta på plats var ense om att "Svenskfinlands wiccavänner" i många fall är lite för snäv benämning på vem vi riktigt är, men det är något vi grundare kommer ta upp på retreaten i oktober. Då tror jag att jag ska insistera på att vi väljer ett namn för vårt Coven också. Aurora kunde tyvärr inte komma den här gången, och inte heller blev det nån trumcirkel, då det regnade och ganska många av oss var lite förkylda och trötta. En annan gång.

Sen tänkte vi att nästa moot skulle bli lite av en utflykt, då vi vill ut i naturen och plocka svamp! Hur och när och vart är ännu inte bestämt, jag tror jag helt enkelt väntar tills jag fått arbetsturer för början av oktober, och så kollar jag hur det passar för resten av hednafolket här. Antagligen far vi ut i nån skog här i nejden en vardagseftermiddag. Jag lägger upp mera info om det här och på FB då det närmar sig, och ska försöka minnas att skicka det till Thuleia på Lehto också.Det var det. Här i helgen ska jag försöka sätta upp nästa del i Sabbats-följetången, då Mabon närmar sig med stormsteg :) Väl Mött!
//Holly

3 kommentarer:

 1. Yoyoho, skandalös självreklam här, typ, men detta är min nya, anonyma andlighets-journal. Tacksam för kommentarer och diskussioner, typ.
  //F

  SvaraRadera
 2. Jaha, Länken ville inte visas. det är alltså bloggen punkt fi snedstreck seeker.

  SvaraRadera
 3. Jag hart lagt till dig på bloglovin och ska kika igenom din blogg här i dagarna ^^ tack för tipset!

  SvaraRadera