måndag 12 augusti 2013

Dagens Dilemma

Hej på er, nu är det än en gång en halv evighet sedan jag skrivit, kanske jag bara borde lägga av med ursäkterna. Jag kommer dessutom fara på studieutbyte inom två veckor, så fram till Yule kan det hända det blir knapert med uppdateringarna. Sådär, bara så ni vet.

Nå, jag hade nu ett faktiskt litet huvudbry. Jag har här idag suttit och kollat upp en hel massa information på nätet om en eventuell framtidsplan, något jag funderat på en tid men inte kommit mig för att faktiskt undersöka. Vi kan säga att det har med mina utbytesstudier att göra, jag ids inte börja prata högt om det om det inte blir slag i saken. Men i vilket fall som helst så involverar det en hel massa blanketter som ska fyllas i, och även om det inte på nåt vis är aktuellt än så hämtade jag ner blanketterna för att se vad det är för info som behövs (och för att jag gillar att fylla i saker).

Och där på ett ställe skulle man fylla i "Religion".
Sådär, efter att ha fyllt i födelseort och what not. Om det vore vilken som helst marknadsundersökning, eller enkät eller vad som helst, skulle jag utan att ha tvekat många sekunder skrivit "wicca" eller "hedendom". Jag menar, jag har det helt öppet på min Facebookprofil, det är inget jag tycker jag har nån orsak att dölja.
Men nu, då det var ett mer officiellt dokument, som dessutom kanske kommer bedömas och ligga till grund för beslutet kring huruvida det här kan bli del av min framtid eller inte, så tvekar jag plötsligt.
Varför?
Är det för att jag skäms? Är det för att jag tror att jag ska bli missförstådd? Är det för att jag inte tycker det är deras business? Är det för att jag inte vill sticka ut? Är det för att jag inte tycker det spelar nån roll? Jag vet inte. Men då jag nu lade dokumenten till sidan (eller tjah, i en mapp på datorn) så står där mycket anonymt "Ej inskriven". Något i mig vill påstå att det är en blandning av att inte vilja väcka negativ uppmärksamhet, och en rädsla för att inte bli tagen på allvar. För om man googlar "wicca" är det otroligt mycket pentagram, månar, bilder av häxor och citat i stil med "Yes I'm a witch, deal with it".

Men jag antar att är en stor skillnad på att vara utanför kvastskrubben, och att låta dörrarna stå på vid gavel för hela världen att se.
Jag lyssnar gärna på era tankar :)

//Holly

4 kommentarer:

 1. I do not quite understand everything perfectly. Any way ... I would say, however, that caution should always be. History shows that today's confessions may be tomorrow's death lists. Even though there is quite a worry-free life in Finland now, the rest of the world, things are different. In fact, I am known as an atheist, and only a few people know more. ( In fact, I'm not sure the direction even by my self. :) ) Each, however, chooses a path for self. All good for you.
  ~~uQ~~*

  SvaraRadera
 2. Jag skulle å andra sidan säga att du (om du känner dig bekväm med det) ska gå all out. Skriv att du är wiccan. Var stolt över det. Det får inte vara ett hinder i ansökningsprocessen och visar det sig att så är fallet kan du alltid stämma skiten ur folk..! :P

  SvaraRadera
 3. Mmmhm. Sometimes I worry that I might be exposing myself too much, but then again as you say, the religious climate in Finland isn't what it is in, say, the states, so I still feel pretty secure :)

  SvaraRadera
 4. Ja, kanske har du rätt. Och blir det når kråtas i ansökningsprocessen pga. det så kanske jag inte är intresserad av att bli antagen ;)

  SvaraRadera