måndag 23 mars 2015

Uppdatering kring wiccaterminologin

Hejsan govänner,
som någon kanske märkte så stängde jag min enkät redan samma vecka som jag öppnade den. Detta eftersom jag fick in så otroligt många fler svar på kort tid än vad jag hade väntat mig! På fyra dagar droppade hela 127 svar in! Av dess kom jämnt 100 den första dagen, sedan lugnade det ner sig, och eftersom jag gärna ville hålla ett tight tidsschema så beslöt jag mig för att den kunde stängas redan i fredags.

Jag har verkligt lite kvar att göra på min avhandling nu, det är egentligen bara att sammanfatta analysen från enkätsvaren och skriva konklusion och lite snabb kritik. Samt rensa och korrigera och antagligen ta bort lite teori, för jag blev lite överentusiastisk i mitt skrivande, och några sidor är nog egentligen överflödiga... :P Och jag skulle kunna skriva SÅ mycket mer om själva analysen!

Därför har jag beslutat som så: Efter att hela kanden är klar kommer jag att skriva en helt skild rapport som är mera utförlig men mindre akademisk, och mera riktad till wiccacommunityn. Detta för att jag tycker det vore nyttigt för andra att få del av det jag har undersökt! Dessutom kan jag där ha helt fria tyglar med att gå in i små detaljer och nörda mig kring enskilda ord och uttryck utan att ha en sidobegränsning som hägrar över mig hela tiden... Plus att jag som terminologistuderande faktiskt kan ta mig friheter och komma med rekommendationer kring språkbruket :D

Så att, håll ögonen öppna! Hittills kan jag ge följande små forskningsgodbitar:
  • Av de första 10 som svarade orkade 3 göra hela enkäten. Jag hann ge upp hoppet.
  • Det var flera deltagare som använde alternativet "Annat" vad gäller kön, så det var alltså inte i onödan jag funderade kring detta.
  • "Kvastskrubben" är tydligen ett etablerat uttryck i finlandssvenska wiccakretsar numera:)
//Holly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar