måndag 23 april 2012

Hednamoot 30.4 - Cernitworkshop

Nåja, nu kommer det lite SFWV-verksamhetsinfo igen!

Måndagen 30.4, dvs. valborgsmässoafton, ordnas nästa hednamoot i Vasa. Detta kommer ske kl. 19.00 hemma hos Holly (dvs. mig), och det blir Cernitworkshop!


För de som inte är bekanta med termen så är cernit en typ av polymerbaserad modell-lera som är väldigt enkel och praktisk att använda för att göra smycken, figurer och andra småföremål. De går att hitta i de flesta hobbyaffärer, och man kan härda dem i egen ugn, då de inte kräver lika höga temperaturer som andra leror! Dessutom finns de i jättemånga roliga färger :)

Tanken är då att man ska få chansen att göra egna runor, eller lerpentagram, eller Gudomssymboler, eller smycken, eller kylskåpsmagneter, eller vad helst man egentligen har lust med :) Jag kom på idén efter att Varin frågade mig var man kan hitta runor i Österbotten. Själv har jag ju egengjorda trärunor, men jag är i skrikande behov av t.ex. ett snyggare pentagram, plus att det helt enkelt är väldigt roligt att pyssla med cernit och det är jättelängesedan sist!


(På bilden ovan är runorna imålade med pinata-bläck)


Eftersom leran dock kostar några euroner par paket tänkte jag som så att jag kollar upp priser, meddelar eventuella deltagare, och sedan inhandlar enligt hur många som ämnar deltaga. Alternativet vore att alla tar med ett paket, men då finns risken att det kommer flera i samma färg, och dessutom får jag personalrabatt, tihii :)
Jag inser att detta är vappen, men jag har iaf inga stora planer den dagen, och det är ju ledig dag dagen efter så det är ju på det sättet passande..! Jag inser också att det kanske är en hög tröskel för nån som inte känner mig från förr att dyka upp, ifall det skulle finnas intresserade som jag inte träffat förr, men jag lovar att jag inte är särskilt farlig :)

Sedan råkar ju också detta datum sammanfalla med Belthane, så om vi känner oss motiverade kan vi ju också diskutera ihop oss och se om vi skulle hitta på något efter att vi pysslat klart :) Och för att nu förtydliga mig vad gäller "hitta på nåt" (dethär är ändå Belthane vi talar om, rykten och what not), så menar jag kanske att fira lite lättsamt och kanske dricka mjöd och göra energi-övningar eller spå varandra eller så!

Hjärtligt välkomna, hedningar och vänner!

 

 

 

2 kommentarer:

  1. Jag skulle så gärna dyka upp, det vore roligt att påta på med cernitlera, men än en gång ställer rumsliga dimensioner till det. Nåja, hoppas ni får en trevlig kväll :-)

    SvaraRadera
  2. Nå vi får se till att påta med lera nån annan gång istället!

    SvaraRadera