måndag 19 november 2012

På gång

Jag hade lovat mig själv att jag skulle skriva om Samhain i lördags före vi for iväg till studion, men eftersom jag har så svårt att somna numera så priorioterar jag ofta mina mycket sällsynta sovmorgnar till att just sova istället... Därför drar det ut. Jag borde ju vara nöjd över att jag har så mycket roliga intressen, så intressanta studier, och tillgång till inkomstindrivande arbete att jag har ganska lite ("ganska" är relativt) fritid, men ibland vore det skönt med lite mer andningspauser...


Sen är det ju nog så, att man alltid gör det som är viktigast för en just då. Just nu har jag t.ex. tid att blogga lite, eftersom jag skrev undan en skoluppgift på timmen.


I övrigt sker det inte jättemycket, åtminstone inte på ytan, men... det bubblar. Förra veckans måndag blev jag intervjuad av en flicka från Göteborgs universitet, för en kandidatuppsats hon håller på att skriva om kvinnor som identifierar sig som häxor. Himla intressant ämne, vi satt en timme och pratade via Skype, och då ska vi ännu fortsätta i något passande skede då vi båda har tid.
Sen har vi fått en uppgift i svenskan där vi ska skriva en rapport, mest för att bevisa att vi kan den tekniska delen av rapportskrivande, som att skriva källförteckningar och innehållsförteckningar och sånt. Innehållet är alltså väldigt fritt, och för att slå två flugor i en smäll tänkte jag skriva om Nyhedendom i Finland :) På det viset får jag olika typer av källor, och så får jag göra en snabb undersökning om något jag redan är rätt insatt i. Wheee!


Ja, och sen tänkte jag kanske fara på... hmm, "studiebesök", till Svenska Lutherska evangeliföreningen i Finland, vars ungdomsavdelning håller en föreläsning om Ockultism i Vasa i början av december... Jag är lite skeptisk till det här att en förespråkare av en religion talar om en annan religion, och även om ockultism inte är en religion så tycker jag det faller lite i samma skugga. Nå, oavsett så tycker jag det låter intressant, men jag vågar nog inte gå själv. Vi ska se, Stella lät intresserad...


Icke desto mera. Ikväll ska jag gå i kyrkan och sjunga Jesussånger och njuta fullt ut!
//Holly
1 kommentar:

  1. Är häxor verkligen välkomna i kyrkor?
    Haha.

    För övrigt har du en väldigt trevlig blogg och den är till stor nytta för mig som en (hyfsat) ung häxa. :)

    May the stars guide you.

    SvaraRadera