fredag 21 december 2012

Deck the HallsGlad midvinter på er alla! Som vanligt har jag inte hunnit med i årshjulets gång alls, och trots mina löften om att jag skulle hinna skriva om Samhain så har det inte blivit av... och mitt i allt står Yule för därren! Nåja. De kommande veckorna efter jul har jag varken studier eller jobb nästan alls, så då ska jag catch up. Promise.

Var ska jag börja?
För det första gjorde vi klart intervju med flickan från Göteborg uni redan för nån månad sen, och hon lovade höra av sig då avhandlingen är klar, så att jag får läsa den :) Om den kommer finnas tillgänglig i sån form att den finns på nätet kanske jag t.o.m. länkar till den.
Sen så hade jag själv en inlämningsuppgift i kommunikationskursen, där vi skulle öva oss på att använda rätt fonter, mellanrum, rubriker, hänvisningar, förteckningar, bilagor, the lot. Ämnet var fritt, så jag skrev om Nyhedendom i Finland :) Något enormt arbete blev det naturligtvis inte, för innehållet var inte det viktiga, men jag tänkte ändå länka till den här, ifall det finns nån som skulle vara intresserad av att läsa! Du hittar pdf-en här, och säg gärna till ifall länken slutar fungera! Jag bytte ut mitt riktiga namn mot mitt blogg-alias, men i övrigt är det samma version. Håll till godo :P

Vi får se hur mycket faktiskt yulefirande det blir här hemma, för jag brukar fira yule ganska vardagligt sådär med familjen och mat och klappar - som vanligt folk. Allt firande sker ju inte vid altaret, och det är ju inte ens meningen att det ska vara så. Det kan dock hända att jag vill sätta mig ner nån kväll ändå, bara för att samla mig, nu då julstressen börjar släppa och julfriden börjar ta vid. Det är väl också något som de kommande timmarna och dygnen får avgöra, eftersom min familj idag borde få ett mycket viktigt domstolsbeslut, som kan avgöra mycket om vilken ton denhär julen får...I vilket fall som helst får vi en vit midvinter i Vasa. Det glädjer jag mig över! Jag glädjer mig också över ett fint nytt pentagramhalsband som jag fick i tidig julklapp av Varg, i silver och guldfärger med eldflammor runt pentaklet. Jag har sett på det flera gånger och tänkt att jag skulle vilja ha det - eld-element som jag ju är :) Något foto får ni inte, för jag orkar inte dra fram kameran just nu. Eventuellt senare under vinterlovet.

Annat jag tänkt ta mig för under lovet är att elda med mina fortfarande oinvigda eldpoi, öva violin, sy en klänning av en herrskjorta, lära mig kamerateknik, läsa böcker som jag VILL läsa och ta det lugnt. Vi ska se hur de planerna går ihop med min vilda själ, men det är åtminstone mina avsikter :)

Icke desto vidare vill jag önska alla mina läsare (dvs. alla sju? :P) en riktigt fridfull midvintertid, och om Maya-indianerna mot förmodan skulle ha rätt så syns vi i efterlivet nånstans :)God Yule!

//Holly W

4 kommentarer:

 1. Nej, du har åtminstone 9 läsare isåfall! :)

  SvaraRadera
 2. Du har även en läsare i mig, även om jag inte varit inne i denna elektriska världen på ett bra tag. Jag har knappt varit inne på min egen blogg, och hade det inte varit för min IPhone hade jag inte varit inne över huvudtaget på ca 2,5 månad.
  Du har en jätte fin och enormt intressant blogg.
  Varje gång jag läser något av dina inlägg om wicca, trigas mina författar/fantasi knölar och jag lever i en egen värld fylld av magi och mystik en bra stund in på dagen.

  God jul (även om det är lite sent) och ett gott nytt år.
  Jag hoppas skyddsänglarna är med dig och dina kära även till nästa år.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad skoj att veta ^^ Jag blev förresten jätteintresserad av ditt litterquitter-experiment! Sen om jag skaffar "egen" katt ska jag absolut give it a go :)

  SvaraRadera
 4. Nejmen vad roligt med sånahär kommentarer :) En God Jultid och Gott nytt år också till dig!

  SvaraRadera