söndag 30 december 2012

Mellandagsprat

Hej på er! Hoppas ni hinner njuta av yuleledigheten, och att ni inte går sönder fötter och plånbok helt och hållet i mellandagsrean ;) Jag har gått och samlat på mig en hel del saker att skriva om, så nu kommer allting på en gång! Det jag ska ta upp är följande:

  • Föreläsning jag aldrig for på

  • Lite bilder som jag lovat visa

  • Eko-recensioner (korta sådana)

  • Lite uppkommande nyårslöften


I nämnd ordning. Så, i början av december ordnades det alltså en föreläsning om ockultism av Svenska lutherska evangeliföreningen i Finland.
Det här skedde i Vasa, och därför gjorde SFWV slag i saken och ordnade gruppbesök dit :) I slutändan blev det tyvärr så att jag blev tvungen att avstå från att delta i sista sekunden, för tentläsande kom emellan, men F och Selena kom sig lyckligtvis iväg också utan mig, vilket jag tycker är skoj! Ifall man vill läsa om Selenas upplevelser av föreläsningen så finns det här (Undrar nån över namn är det H, f.d. Luaeras blogg).

Sedan lite snabba bilder; Först mitt nya pentagram som jag fick i yuleklapp:
pentazJepp, mycket hastigt fotat, för jag orkade inte trixa med inställningar. I vilket fall som helst är jag mycket förtjust i det, och en stor fördel är också att det har såpass lång kedja att det går att ha under arbetsskjortan på jobbet ^^

yulealtare3Sedan en snabb bild av mitt yulealtare, som nog stått framme sedan mitten av december nån gång, men som jag bara inte kommit mig för att fota. Jag är speciellt nöjd med Gudomssymbolerna, då silver och yule alltid passat ihop för mig. Renen är förresten en present av Varin, och snäckskalet i väst är en gåva av en kär vän som råkar befinna sig långt västerut, vid en västkust, så det var en självklarhet. I mitten har jag min årshjulsspegel, och ovanpå den mitt vita yuleträd som jag gjorde i lera nån gång på lågstadiet. Första gången jag gjort nejlikeapelsin också, och även om den är lite malplacerad så ville jag ha med den ;) Den symboliserar på sitt vis den återvända solen och ljuset!


Vidare till lite recensioner. Sist jag skrev om ekologi lovade jag er en recension av Mádara, efter att jag gett dem ett nytt försök. De produkter jag testat var en rengöringsprodukt, ett ansiktsvatten och en fuktighetskräm, mera bestämt Purifying Foam (all skin types), Clarifying toner (oily/combination skin) och Deep moisture gel (oily to combination skin).


madaraaHär är mina korta ord och åsikter:
Rengöringsskummet gillar jag jättemycket, särskilt den praktiska pumpflaskan som doserar precis rätt mängd skum i handen, och man behöver inte pilla och ha sig med korkar. Den tar också bort smink utan större problem. Känns väldigt mild, men ändå rengörande, och lämnar inte sn såndär märklig hinna i ansiktet som jag tycker en del ekoprodukter kan göra. Mycket fräsch!
Vad gäller ansiktsvattnet och fuktighetskrämen måste jag medge att jag gjorde bort mig lite då jag valde typ. Eftersom jag har väldigt känslig hud på vintern borde jag ju förstås valt ett mildare ansiktsvatten och en fetare kräm. Det här har betytt att jag inte använt dehär lika flitigt, utan varvat med andra, mera vintervänliga produkter. Bortsett från detta har jag följande att säga: Det här är det bästa eko-ansiktsvatten jag stött på, och det tar verkligen bort den sista smutsen som blivit kvar i ansiktet. Lite väl effektiv emellan, så har du känsligt ansikte, välj en av de mildare varianterna (det här var väl den starkaste :P). För fuktighetskrämen/gelen ska jag tillägga att den sugs in i ansiktet vääääldigt fort (bra!), och har därför varit en räddare i nöden då jag haft bråttom på morgnarna. Emellanåt har huden dock stramat lite efteråt, men det är säkert för att den inte varit tillräckligt återfuktad, eftersom jag valt fel typ. Himla skön och fräsch dock, säkert en hit även för mig, men på sommaren!


Vad gäller priser så ligger de naturligtvis i den vassare ändan. Skummet var 19,50 €, ansiktsvattnet 15,55 € och rengöringsgelen 27,55 €. Då får du dock certifierade eko-produkter som inte innehåller parabener, mineraloljor, syntetiska doftämnen eller annan skit, och som väl mäter sig med konventionella produkter. Jag köpte mina på Ekosoppi i Vasa, och de har produktprover om man vill pröva, bara att fråga.
Och nu blev dethär så långt att jag nog lämnar övriga produkter till ett annat inlägg.


Till sist ville jag ännu nämna att jag kommer leva veganskt den kommande månaden (dvs. hela januari, efter en utmaning via Facebook. Det här både för miljöns, hälsans och etikens skull. Dessutom har jag under jullovet läst om Lingon och Läppstift, och känner mig nu extra peppad att lämna åtminstone mjölkprodukter bakom mig (för ett tag, åtminstone). Blää. Har under den gångna veckan alltså bunkrat upp med matvaror som jordnötssmör, avocado, bär, honung, säsongsgrönsaker och en massa braiga basvaror för veganer. Ja, och så har jag gjort egen julmysli och surdegsbröd. Husliga jag!


HUH. Bauta-inlägg indeed. Kanske jag skrivit av mig för ett tag nu redan ;) Ha en fin nyårshelg!
//Holly


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar