söndag 4 november 2012

Söndagstankar

Löst pladder.

Jag firade Samhain sådär på personligt plan i onsdags, 31.10.2012. Fint var det. Jag har anammat covenets åkallans-mall, och det känns bra :) Det slog mig också, här i veckan, att jag under mina tidiga häxår hade ett starkt behov av att gå runt cirkeln då jag slog den, alltså att fysiskt få sträcka ut armen och märka ut var kanten går, och att jag störde mig något förfärligt på ifall mitt rum var för litet. Numera är det inte nåt bekymmer alls, mina cirklar går antagligen många meter in i grannarnas väggar, golv och tak :P Men det är väl kanske ett tecken på att jag blivit starkare vad gäller visualisering, och inte på samma vis behöver det konkreta i magin?


Dock kan det ju ha sin speciella charm att märka ut cirkeln ibland. På coven-firandet strödde vi aska från elden runt cirkeln, och värmeljus i en stor cirkel är ju nog vackert värre :)


Sabbat-texterna lider igen... Nej, jag har inte skrivit om Samhain, och det prioriteras undan igen, för jag har andra ansvarsuppgifter som helt enkelt måste gå före. Före Yule lär min arbetsbörda lättas avsevärt :) Då ska jag försöka hinna med mera wiccarelaterade göromål.

Under mitt personliga Samhainfirande brukar jag ge mig själv nyårslöften (Samhainlöften, då), och däribland lovade jag att få igång användandet av min nya BoS, och att bekanta mig mera med element-teori. Kanske en grund till en ny miniuppsats-serie sen då Sabbaterna är avklarade? :)

Appropå energier och magi och löften så fick jag också en rätt bra insikt här i veckan - jag har länge haft problem med ätande och självbild, och därför har många av min ritualer och sabbatsfiranden delvis handlat om hur jag "ska rensa upp mig själv" och jag har lovat att börja äta bättre, och allt sånt där. Löften löften. Och jag insåg att jag ju gör helt fel. Det är som att säga åt ett litet barn att "inte dra katten i svansen". Det är klart ungen drar katten i svansen. Säg inte nåt, så får barnet förhoppningsvis inte alls idéen?
Min tanke är alltså att jag gått och lagt en massa energi vid något som jag borde låta vara, för oavsett om jag försöker ladda det med positiv energi, så blir det ju laddat, och det är ju där det klämmer... Jag vet inte om jag lyckades förklara det som jag tänkte, men kanske nån fattade någonstans... :)

Sen tror jag att jag lyckades med mitt huvudmål för Samhain också. Att släppa taget om saker. Det verkar redan fungera, och jag är glad över det :)
I väntan på kommande, braiga tider!

//Holly

2 kommentarer:

 1. Jag tror jag förstår din dra-katten-i-svansen-tanke, och jag håller helt med! Lite som att vissa saker blir bra om man "låter dem bli bra", det vill säga inte lägger så mycket fokus vid dem utan låter dem reda upp sig själv.

  För övrigt skrattade jag gott åt din cirkel som går genom grannarnas golv och tak. Tänk vad förvånade de skulle bli ifall cirkeln blev synlig! :-D

  Allt gott önskar jag dig!

  SvaraRadera
 2. Jag förstod också din "dra katten i svansen"-metafor och jag håller också med ovanstående talare om att det säkert är saker som reder upp sig själv :)
  Jag kan inte säga annat än att jag är glad å dina vägnar och jag hoppas att saker och ting reder upp sig på egen hand :)

  Allt gått till dig där i uppe i den norra staden!

  //V

  SvaraRadera