onsdag 20 februari 2013

WWW - Wiccanwonderworld (or not)

Hej på er. Idag har jag två korta ärenden att ventilera:

Ett. Min vän F delade just med sig av den här länken på Facebook. Och jag vet - internet är ett märkligt ställe och man ska inte fästa sig vid all skit man hittar. Men att FOX NEWS får sända sånt här live? Jag trodde öronen skulle börja blöda efter 30 sekunder...
Låt mig spy i punktform:

 • "The bad side of wiccanism is [...] that it's a form of witchcraft". Here we go again with the smutskastande av häxkonst. Ååäääärghhl jag blir så LED. Och för den delen:

 • "WICCANISM". Jag ryser. Använd nu ens rätt ord. Det heter Wicca. Jag talar inte om kristendomhet eller islamism.

 • "I've done my research" - När då? Sen när har wicca 20 högtider? Ocg varifrån fick ni 20 ifrån, ni talade ju om 20 procent i ett tidigare sammanhang. Sheeesh.

 • "I don't know any wiccans" - och det förklarar saken? Dessutom är jag rätt säker på att du helt säkert gör det, fröken lilla, du vet bara inte om det. Which brings me to:

 • Att wicca inte skulle vara vanligt förekommande? I USA? Are you kidding me? Jag kan inte säga nåt om zoro-astrianer (som vi jämfördes med), men wicca är en av de snabbast växande religionerna i världen, och finns främst i USA och Storbritannien.

 • "Any religion whose most sacred religion is Halloween, I can't take seriously".
  .... *andas och räknas till 10*
  För det första firar vi inte Halloween. Det gör ni. För det andra har ERT firande hedniska rötter (även om Halloween i USA nog knappast hur mycket med ursprunget att göra längre). Och för det tredje - Varför måste man trampa ner nyhedendom i dyngan på dethär viset, och göra det oseriöst?


Den kvinnliga reportern var saklig och trevlig, dock. Och säga vad man vill om stereotyper, men de stämmer i vissa falla - hela mitt coven spelar D&D, och bränner rökelse. Men jag förstår inte vad det har för relevans i fallet med den här skolans semesterschema.
URK säger jag. Vill man skriva på en protestlista över hur FOX behandlade reportaget finns en sådan här.

Nåja. Till mitt andra ärende, så jag får lugna ner mig lite;
Vi genomförde handfästningen igår kväll, och det var riktigt fint :) Jag fick lov att lägga upp ett foto av altaret, så jag kan till och med bjuda på urusel telefonkamerakvalitetsbilder...

IMG_0045

Ett tag funderade vi på att gå ut till en gammal ruin som finns i närheten, men det praktiska kom emot. Himla fint på många sätt, och jag insåg hur länge sen det är jag praktiserat aktivt här hemma. Banne mig, jag skulle behöva en riktigt redig rening snart. Så passligt att jag har bastutur om två timmar ^^
Resten kommer nog i BoS-en, eller så får man fråga personligen om man är nyfiken.

That's that. Jag ska återgå till brödbak och tentläsning, och sluta spruta rök ur näsborrarna som en annan drake.
//Holly

 

 

2 kommentarer:

 1. Väldigt snygg athame! Vems?

  SvaraRadera
 2. Tack, den är min ^^ Köpt på vikingabutiken Handfaste i gamla stan i Stockholm, egentligen tänkt som en brevkniv.

  SvaraRadera