torsdag 29 maj 2014

Hoppfullhet

Med orsak av mitt förra inlägg. Sätter för sakens skull upp hela texten här, mycket rudimentärt skriven. Om nån vill ha pdf-filen finns den att ladda ner på SFWV:s-FB-sida!
Välkomna på gemensam avståndsritual och ha en fridfull torsdag :)

- - -

Hoppfullhetsritual (Utkast av Holly) 29.5. 2014 kl. 21.00


Skriven för dem som inte är bekanta med begrepp såsom grundning, cirkelslagning och åkallan. De som är bekanta med dem från förr kan naturligtvis anpassa mallen enligt egen vilja!


Du behöver:
- En lugn plats där du får vara ostörd och där du känner dig bekväm, såsom ett golv med en filt på, en bekväm stol, bastun, något som du känner att känns passande.
- Ett ljus i passande färg (välj enligt känsla) och tändstickor

Förberedelser:
- Plocka undan så att du inte har några störande element runt dig såsom klädhögar eller annat stök. Stäng av ljuden på telefonen och stäng dörr/fönster om du tror att ljud utifrån kan störa (om du är inomhus)
- Plocka fram de saker du tror dig vilja använda i ritualen. Om du vill ha på bakgrundsmusik, se till att volymen är passande och det inte kommer t.ex spotify-reklam mitt i allt.


Ritualmall
Sätt dig i en bekväm ställning, slappna och koncentrera dig på att andas djupt.
Känn hur du andas in optimism, glädje och andra positiva egenskaper, och hur du andas ut eventuell trötthet, besvikenhet och andra negativa egenskaper. Låt tankarna flyta och försök att inte fästa uppmärksamheten vid någon specifik tanke, utan tömma sinnet.


När du känner dig redo öppnar du ögonen och tänder ljuset.
Om du vill kan du sitta en stund till och se in i lågan om du ytterligare vill samla dig.
Du kan också meditera över de egenskaper som kopplas med ljus och eld, som du gärna vill sprida ut i världen. Ifall du känner för det kan du visualisera en bubbla av ljus och trygghet som omgärdar dig på alla sidor. Känn isåfall hur bubblan blir starkare i takt med dina andetag.


Uttala högt vad du vill åstadkomma, om du vill kan du förbereda det här och skriva ner det på en lapp. Det behöver inte vara högtidligt, långt eller välformulerat, men får gärna vara koncist.
Allting ifrån ”Jag vill skicka ut glädje i världen” till ”Syftet med denhär ritualen är att jag vill arbeta för en ljusare framtid för den nuvarande och kommande generationen mänskor och vidare...” är riktigt fint. Undvik dock helst att använda negationer, såsom ”jag vill inte att världen ska...”, eftersom det fungerar ungefär som då man säger åt ett litet barn att inte försöka stoppa ärtor i näsan.


När du förklarat ditt syfte, blunda igen, eller koncentrera dig på ljuset, och känn hur det bildas ett klot av positiv energi i ditt solar plexus. Det växer i takt med din andning, och om du vill kan du gunga lite fram och tillbaka eller nynna på en sång, eller göra något annat som du får energi av.
Gör det tills du känner att du har rest så mycket energi som du kan, och släpp sedan ut energin i världen, t.ex. genom att luta dig framåt och trycka handflatorna mot golvet, eller sträcka upp dem i luften, eller öppna armarna brett, eller slå armarna om dig och krama dig själv, vad som känns bäst.


Sitt så tills du känner att du är färdig. Blås ut ljuset, eller låt det brinna ytterligare en stund.
Ät och drick gärna något efteråt för att ersätta den energi du skickat iväg.
Plocka ihop dina saker och klappa dig själv på axeln för att du gjort en god gärning!


Att tänka på
Tänk på brandsäkerheten, placera t.ex. inte värmeljus direkt på brännbara underlag. Akta hår och ärmar (och husdjur). Akta så du inte somnar, särskilt ifall du ligger ner. Det är inte farligt på nåt sätt, men det är inte särskilt effektivt heller :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar