onsdag 16 november 2011

Eko-bloggen

Hej på er. Min dator har varit på ett besök fram och tillbaka till datordoktorn, därför har jag varit lite frånvarande. Nu har lådan dock fått nya blixtar i magen, och jag kan ordbäva hur mycket jag vill utan att behöva låna ord och el av min Varg!

Det här blir något av improviserad version av ett recensionsinlägg. Först ska jag meddela att jag har hunnit pröva de nya ekologiska hudvårdsprodukterna jag nämnde tidigare!

...dvs dehär. Jag har, tror jag, helt oplanerat sovit typ en natt hemma under den senaste veckan, och eftersom dehär ligger i min "övernattningsnecessär" (jag har andra smörjor hemma) så har de hunnit bli testade så till den grad att tycker jag kan ha en åsikt.

Det här är alltså Laveras produktserie gjord för speciellt känslig hy, och för mig passade den rätt ypperligt för den här tiden på året, då jag får utslag och flagnar och är allmänt irriterad. Rengöringsmjölken (längst till vänster) är väldigt mild, men huden känns ändå ren efter att jag använt den. Har dock inte tänkt på att checka hur väl den tar bort ögonsmink... Men väldigt behaglig för en irriterad, torr häx-hud som min! Ansiktsvattnet (i mitten) har jag inte så mycket kommentarer kring, den hade en rätt mild doft. Flaskan kunde gärna vara lite bättre utformad bara, för det är lätt att det kommer för mycket av det. Och fuktighetskrämen, till höger, är hemskt skön och igen - väldigt mild. Jag tror det här kan vara en bra kräm att använda av vem som helst såhär kring vintern. Dock kändes den lite fet emellanåt, men för mig är det nästan ett plus såhär års. På vintern ska man ju oavsett skydda huden lite mera.
Överlag är jag nog hemskt nöjd :) Den doftar inte särskilt mycket, men det kan man ju varken säga bu eller bä om - skulle den vara parfymerad skulle det säkert irritera huden desto mera..!
Jag inhandlade produkterna från Ekosoppi i Vasa, men de kan också hittas exempelvis i Ruohonjuuri i Åbo, och antagligen även i andra ekologiskt inriktade butiker. Priset minns jag inte exakt, men har för mig att de alla låg där mellan 8 € och 12 €/produkt.

Yepyep. Idag tog också mitt vanliga tvättmedel slut, så i fortsättningen kommer jag börja använda tvättnötter! Jag har redan haft förpackningen i mitt städskåp i flera månader, men inte kommit mig för att testa dem... det är dehär jag införskaffat:


...När jag kommit mig för att använda dem skriver jag säkert nåt om vad jag tycker!

Sådär i övrigt så beslöt jag idag att stänga av möjligheten för trackbacks till bloggen, eftersom jag fått en massa bots i svansen. Trist, men så är det. Länkar nån till mig i framtiden så får jag aldrig reda på det :P Tack Toscha, för en bra förklaring på hur man gör!
I övrigt lugnt! Jag missade fullmånen, men den missade inte mig. Ha det fint, mina fina!
//Holly

3 kommentarer:

 1. Tack för en väldigt intressant och bra blogg.

  Lycka till med allt.

  Kram Spådamen

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Jag noterade att du kanske har problem med pingningar och trackbacks.
  Om du önskar undvika dem i framtiden så kan du klicka bort "tillåt pingningar och trackbacks till den här sidan" under inläggen när du skriver.
  Närmare info finns här:
  http://bloggen.fi/info/forhindra-trackbacks-och-pingningar/

  God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Hej, jag skrev precis en kommentar till infobloggen angående det - Jag hittar helt enkelt inte den rutan där jag ska kryssa i/kryssa av det. Jag har stängt av det i allmänna inställningarna, men min sida ser helt enkelt inte ut som exemplet gör! Jag kan göra en printscreen och sätta upp fast...

  SvaraRadera