söndag 2 oktober 2011

Wiccavardag

God eftermiddag på er, jag just städat och renat lägenheten och sitter och lyssnar på Omnia. Inte för att det är Lughnasadh nu precis, men musiken är stämningsgivande, och jag hittade den via Ceriadwens blogg här för något tag sedan :)

Jag tror jag nämnt att jag renade min lägenhet sist då jag flyttade in. Det var första gången jag faktiskt på riktigt gjort en grundlig rening av ett hem innan jag flyttat in, och det kändes hemskt bra. Det var också väldigt enkelt gjort, eftersom jag bara flyttade 2 trappor upp, så det var ingen stor grej att springa uppför trapporna med salt och salvia och ljus och bägare en par dagar före den egentliga flytten :)
Nu kändes det dock som om det var dags för en ordentlig rening pånytt, och eftersom jag ändå städat sådär fysiskt, och det snart börjar vara wicca-nyår så tyckte jag det var lämpligt.

Parentes-fråga till mina fellow wiccaner eller andra som rituellt brukar rena utrymmen - Hur brukar ni göra med saltet/elementreningen i norr? Vad jag minns från min tidigare rening och retreaten så har jag gjort som så att jag börjat från norr, och renat med ett element i taget medan jag gått medsols i lägenhet. Sprättat lite salt i hörnen, fört runt ett ljus, viftat med min salviakvist och skvättat vatten i alla hörn, för att nu beskriva det på det sättet :P Men sist jag renade så dammsög jag undan allting efteråt, för jag ville inte ha saltkorn liggande. Nu orkade jag ju dock inte börja dammsuga igen... så, hur brukar ni göra? Jag vet att vissa kombinerar norr och väst och renar med saltvatten, men det känns lite fuskigt... även om det ju då också borde gå att kombinera syd och öst iom. rökelse/olja/örter :] Kanske vore ett bra alternativ som express-rening? ;) Berätta gärna hur ni gjort!

Efteråt ringde jag med min klocka i alla hörn också. Före retreaten i våras tyckte jag det kändes tvunget, och mest som något som jag läst och avfärdat, som inte passade mig. Men på retreaten fungerade det grymt bra, och nu fungerar det också jättebra för mig. Jag vet inte vilket vädersträck klockan traditionellt kopplas samman med, men för mig blev det nog mer att symbolisera anden, och att jag var klar (även om jag annars brukar använda den i början av en ritual, för att signalera en början).
Sen då jag var helt klar lade jag lavendelolja i min aromalampa och lade den på husaltaret, för jag har alltid varit så fäst vid doften av lavendel. Det här av flera orsaker, men då främst för att den allra första formel jag genomförde, efter instruktioner ur initieringsriten i "Formler för unga Häxor" (den första boken i ämnet jag läste), inkluderade lavendelolja. Så det är väl ett doft-minne, antar jag :) Sen har jag också andra minnen av lavendelolja, men det har med att göra med mina fritidsintressen än min trosutövning :P Nu doftar lägenheten mysigt av lavendel..!

Här är mitt lilla skafferi av doftoljor. Tidigare brukade jag hellre använda oljor än rökelse, men nu är det mera fifty-fifty. I vilket fall som helst var jag tvungen att slänga en del av mina oljor här för nåt tag sen för de hade blivit så gamla. De två nästan likadana flaskorna i mitten-ish är mina äldsta, lavendel och eucalyptus. Inköpta i mina unga fluff-bunny-år ;)

Nåja, nu är här rent så det riktigt svänger om det! Jag ska ta och äntligen plita ner min beställning på en ny Book of Shadows, eftersom min gamla är... gammal. Snarare är den nu ful och nött och jag vill ha en som är vacker, och min goda vän Vargen är en mycket skicklig bokmakare, så jag ska beställa en ny av honom :) Jag har menat göra det länge, men det har inte blivit av. Vad jag vet har också Rina beställt sin av honom, och Aurora har redan valt ut omslagsläder till sin. Om nån förresten är nyfiken på att beställa går det att göra här. Där finns inte så många bilder på böcker just nu bara.

Moot imorgon, förglöm ej!
Välönskningar, Holly
)O(

1 kommentar:

  1. Jag har använt uteslutande saltvatten och rökelse i alla hörn, just för att undvika att behöva dammsuga upp saker efteråt :P

    SvaraRadera