onsdag 7 september 2011

Au natural

Lite inspirerad av olika vänner, t.ex. Stellas nya blogg om naturligt leverne, min vän P's temablogg om naturlig skönhet, och en kompis' kompis' blogg om naturlig kosmetika och hemmagjorda recept, så tänkte jag helt kort skriva ner ett tips på en hemmagjord hårinpackning. Tipset kom ursprungligen från P :) Tack!

Det du behöver är:

  • ½ avocado

  • 3 matskedar olivolja

  • 2 äggulor


Jag använde ekologiska ingredienser, eftersom jag nästan enbart köper ekologiskt. Dessutom har jag väldigt kort hår, så jag gjorde en halv sats - med en eko-äggula, en liiiten ekoavocado och ish 2 matskedar eko-olivolja.
Det här blandar du ihop i en liten skål, masserar in i håret och låter sedan verka i 10-ish minuter. Jag virade färskfolio runt, och hade nog i det längre, och eftersom det inte finns några kemikalier i inpackningen är det inte heller skadligt att ha i det längre. Sen sköljer man ur det med vanligt shampo (eller i mitt fall, Urtekrams ekoshampo, finns numera också i vanliga Citymarkets), och låter det självtorka. De sista 10 sekunderna är det också bra att spola håret med kallt vatten, stråna sluter sig.

Det var nu mitt tips :) Jag håller för stunden på med ett lite socialt experiment - inte tvätta håret. Detta eftersom jag en längre tid haft grymt slitet hår, och undrat varför. Så läste jag min äldre systers blogg, där hon skrev om att hon tvättar sitt hår typ en gång i veckan. En gång i veckan?! tänkte jag. Jag som tvättar det nästan varje morgon! Och så slog det mig att "Jaaaa, kanske det är Därför det är så sabla slitet!"
Därför testar jag att inte tvätta håret. Tvättade det sist i söndags, i samband med inpackningen, och än är det inte precis fett. Lite mer luftigt än förr, snarare. Men då brukar jag spraya det då jag fixar håret, och spray förhindrar att håret blir fett. Vi ska nu se hur det går, eftersom jag ska jobba idag och imorgon än, ifall jag slipper undan med otvättat hår, eller om det börjar se ovårdat ut :P I helgen skulle jag med fördel gärna få ha ovårdat hår, eftersom jag ska delta i ett levande rollspel där vi lever i en katastrof-zon...

Nå-ja. Nån gång här ska jag pröva ett annat tips av P, en ansiktsmask. Men det skriver jag mer om då jag hunnit pröva det. Och för stunden är jag upptagen med att inse hur bra jag mår, och hur fina vänner jag har. Tack, Mor, för det!
)O(

//Holly

2 kommentarer:

  1. Skall pröva det där. Jag gjorde en hårinpackning med honung och saft av pressad grapefrukt samt lite olivolja. Vill man bleka håret en aning kan man använda citronsaft eller en stark kamomillinfusion (te). Har du mycket slitet hår kan du ju också prova smörja hårtopparna med lite sötmandelolja eller jojobaolja (ganska dyrt om man inte har snälla föräldrar). Man skall dock inte sätt olja i hårbottnen för ofta för då blir det mycket lätt fett.

    SvaraRadera
  2. Thihi ^^ *känner sig lite hedrad*

    SvaraRadera