tisdag 24 januari 2012

Uppdatering och Strukturering, part II

För de som missade inlägget "Arkivering och Strukturering" kan jag meddela att jag nu lagt in alla de inlägg från min gamla papperblogg som hade nån form av relevans. Jag har också lagt etiketter på en hel del inlägg, och gjort kategorierna synliga i vänstra spalten. Dessutom har jag finputsat SFWV-sidan och gjort om utsidan på bloggen.

Insåg att den bakgrund jag använt tidigare var från reven, och dessutom såg väldigt olika ut beroende på skärmresolutionen. Plus att det var lite lame att använda en grundinställd header. Så jag googlade fram en vettig, repeterande bakgrund, och försökte sedan hitta en fin header. Valde först en kall blå med fullmånemotiv, men började sedan fundera på det här med copyright... Hur sjyst är det egentligen att bara sno random bild från nätet? Jag har dock inte själv hunnit ta så mycket naturfoton med min nya kamera att jag skulle ha att välja på bland egna foton, men däremot har jag rätt mycket vänner som fotar. Så, jag bad snällt av T om att få låna en av hans bilder, och det fick jag. Tack, T!

Kommentarer angående det nya utseende på bloggen är välkomna :)

11 kommentarer:

 1. Jag tycker mycket om det nya utseendet! Det känns mycket passande.

  SvaraRadera
 2. Väldigt snyggt nytt utseende! :) Försöker hitta någonting vettigt till min egen sida också, så tips tas gärna emot.

  SvaraRadera
 3. Härlig bakgrund och jättefin header. Jag har från och till funderat på att byta mina. Har åtminstone bestämt mig för att fixa bakgrunden. Har bara så enorm noja över att inte trampa någon på tårna copyrightmässigt. Men det finns nog en hel del bra att hitta som är fritt fram att använda bara man orkar söka lite.

  SvaraRadera
 4. Tack! Jag tycker din är så snygg som den är :)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker din är snygg också, men tack! Vanligtvis brukar jag inte vara så brydd, men jag kom nu att tänka på det sådär bara. Och jo, visst finns det en hel massa att välja mellan!

  SvaraRadera
 6. Thanks :) Kanske jag håller den som sådan tills vidare och väntar tills mars när vi far ut och fotar någonting snyggt i naturen i samband med mooten :)

  SvaraRadera
 7. Så snygg bloggen blivit! Och så spännande det skall bli att läsa alla dina äldre inlägg!

  När det gäller bilder och copyright: Jag har också börjat fundera i dessa banor (efter att ha slarvat enormt de senaste åren). Beroende på när var hur du tänkt använda bilderna så finns det maaaaassor av fina och relativt billiga bilder att köpa på t. ex istockphoto.com!

  SvaraRadera
 8. Snyggt så!
  Copyrighter är knepiga.
  Speciellt med mitt nuvarande jobb så känner jag mig tvungen att respektera upphovsrätter eftersom det kan drabba andra än migsjälv.

  Lyckligtvis finns det en del bilder på Flickr som är under creative commons license och som får modifieras och användas kommersiellt.
  Tidningen har ju nog tillgång till bilddatabaser, men de är ofta tråkiga och syns ganska tydligt att de kommer från just en sån.
  Ett annat problem med dessa bilddatabaser är att de köper upp sökresultaten från google.
  Om man t.ex. försöker googla fram en bild i stil med "woman in a suit" eller liknande så hittar man endast avgiftsbelagda bilder.

  SvaraRadera