lördag 31 december 2011

Photoshoot!

Ojojoj, nu händer det saker!

Jag skrev ju tidigare om att vårt coven/vår cirkel funderat på att ta foto av oss "som häxor", och här kring och före jul var det en hel del tal om att det kanske skulle ske kring nyår, eftersom vi då har hela covenet på plats. Vanligtvis befinner sig Stella en par hundra kilometer söderut från Österbotten, och vi var alla överens om att det skulle vara lite motstridigt att börja ta ett covenfoto ifall inte alla är med. Nå, det var tyst ett tag (naturligt, julfirande och what not), och eftersom platsen vi tänkt vara på dessutom blivit RIVEN så trodde jag att det skulle hamna att skjutas upp.

Men nej - fick idag ett samtal av Rina, som varit och kollat med fotokillarna till deras studio, och tydligen är de med på att komma och fota oss på nyårsdagen, så det blir av - Imorgon!!!
Himmel vad bråttom man fick att börja söka kläder. Den linje vi ställt in oss på är gotiskt, lite inspirerat av Victoria Frances, och i mörka färger, med mycket ljus och sånt. Så, jag har nyss grävt igenom hela min garderob, och har nu en fin hög med mestadels svarta kjolar, klänningar, skjortor och korsetter liggande på golvet. Plus min ljusgröna ritualklänning, och två sammetsmantlar. Det här är den första gallringen, ska tala med Stella och Aurora ikväll och se vad de tänkt. Kan bra hända jag tar med mig flera alternativ också, särskilt som det personliga fotot inte behöver vara i precis samma linje som gruppfotot. Ja, och så ska jag packa med en hel massa ljus och ljushållare, plus smycken och andra accessoarer. På mitt personliga foto tänkte jag också ta med en gammal bok jag hittat på ett loppis, för jag tycker den är så fruktansvärt fin, och... ja, jag tycker det skulle passa in.

Nå, vi får se hur det blir! Imorgon 16.00 ska vi infinna oss vid Dark Art's Studio, och så sätter vi igång. Enligt Rina vet killarna om vad vi är för ena typer (i klarare ordalag: Att vi är hedningar), så inget smygande med sånt behövs iaf ;) Här är förresten ett av deras foton som de har på hemsidan sin:
(Copyright: Dark Art Photography)

Huruvida jag sedan visar bilderna här eller inte vet jag inte, det blir isåfall det personliga av mig. Det är ju inte direkt i PR-syfte vi gör det här, mest fsom en rolig grej, och för att stärka banden mellan oss lite :) Och kanske delvis för att stilla vår narcissism ;) I vilket fall som helst lär jag nog skriva om det!

Nåja, ha ett riktigt hejdundrande gott nytt år!
//Holly

fredag 30 december 2011

Tacksamhet

Ibland slås jag av sån enorm tacksamhet, för den öppna och förstående omgivning och bekantskapskrets jag har. Att folk önskar mig Glad Yule via FaceBook och in person, wiccavänner och folk som överhuvudtaget inte har något med nyhedendom att göra. Att vi en spontan social kväll kan slå oss ner vid ett bord för att lägga tarot, och ingen höjer på ögonbrynen eller protesterar, utan snarare gärna ser på, eller blir spådda själva. Att jag kan ha mitt husaltare öppet, och inte behöva fundera över att plocka undan det då jag får folk på besök. Att kör-kompisar kommenterade artikeln om mig som wiccan i STBL, och tyckte det var intressant. Så himla fint! Sånt gör mitt lilla häx-hjärta så varmt..!

Ska också kommentera tarot-läggningen som Stella gjorde åt mig igår:
Hon har nyligen införskaffat the russian gypsy tarot, som i stort sett går ut på att varje kort består av 4 halvor av en bild, och sedan läser man korten som bildar hela figurer.


Bilden snodd från nätet


För första gången råkar jag på en tarot-lek som jag själv skulle kunna tänka mig att skaffa..! Har aldrig varit särskilt intresserad alls, tyckt att det varit för invecklat och kliché på nåt sätt, och har därför hållit mig till mina runor. Men det här var nåt helt annat. Oj, vad jag gillade det. Skaffar jag nånsin en tarotlek så är nog chansen rätt stor att det blir en rysk gypsy.


Blev också att tänka en hel del på läggningen jag fick. Både gällande vad korten sa, och själva situationen. Vad anser ni till exempel om det att andra lyssnar eller ser på då man får en läggning gjord? Jag har sådär i princip inget emot det, men jag vet ju inte om man kanske själv influeras av andras närvaro. Jag menar, det är ju alltid den som får läggningen, vars tolkning som är den rätta - oavsett om den som gör läggningen skulle råka "tolka fel" - och med många andra omkring en kanske man låter det färga, och tolkar saker som andra skulle tolka det... Nå, korten talar ju till alla på olika sätt, och oberoende av hur andra tolkar det så vet ju jag vad jag ställde för frågor, och vilka kort som talade om vilka delar av mitt liv. Himla intressant.


Överlag var det en väldigt exakt läggning på många sätt, och jag kunde ofta pricka ut exakt vad det var de handlade om. I vissa fall var jag dock konfunderad - Tydligen kommer jag enligt korten att tillfälligt drabbas av blindhet, och därmed begå misstag. Samt att någon som försöker hjälpa det skulle vara dolt intresserad av mig. Hmm. Nå, det var nu mindre misstag, och om det är i det fördolda är det väl inte meningen att jag ska veta. Intressant ändå.


I övrigt lugn. Dålig dag på jobbet, men bättre dag i själen. Det att man gråter, behöver inte betyda att man inte är glad. Och jag har ju, egentligen, all orsak att vara lycklig. Så då är jag det :)


 

fredag 23 december 2011

Happy Yule

Mitt yulefirande blev, för första gången, väldigt vardagligt. Och väldigt trevligt så :) Med allt det faktiska JULfirande som händer omkring en så kändes det som om det skulle vara förspilld kvinnokraft att börja med tvång trycka fram en ritual, bara för sakens skull. Så, jag koncentrerade mig på det väsentliga!

I praktiken betyder det att jag badade yulebastu och renade mig, tände en massa ljus i hela lägenheten, och klädde mig i nysydd ritualklänning och nytt pentagram, värmde ekoglögg och åt av mammas fikonkaka och lussebullar, och talade lite med de högre makterna, sådär i all enkelhet. Därtill tog jag in snö från gården, och lade det i min nya glas-skål, och tände ett rött ljus i snön, som symbol för hur ljuset föds i den mörkaste, kallaste natten på året.

I övrigt tog jag det mest lugnt :) Såg på film och drog en par runor senare på kvällen. Får nog ta och fundera på en del saker de sade mig.
I övrigt far jag hem till byhålan imorgon efter att jag jobbat klart. Fin julhelg åt er alla!

//Holly

onsdag 21 december 2011

Magi och Etik

Den senaste tiden har jag, då jag pysslat med magi, tagit mig tid att faktiskt skriva ner formlerna, ritualmallen för själva magin, på papper, och klistra in den i min Book of Shadows. Kanske är jag lite påverkad av Charmed mot min vilja, men bakgrunden spelar mindre roll, för det känns himla bra, faktiskt. Att ha det nerskrivet, konkret, kunna hålla det jag "gjort" i handen, gör det mera verkligt, mera verkande på nåt sätt. Dessutom ser det snyggt ut i boken, och så kan jag se tillbaka på det jag gjort, och behöver inte komma på nya formler för varenda gång jag gör nåt liknande!
Ikväll har jag till exempel tagit mig tid att sätta ner två formler på papper, som jag petat på tidigare. Den ena genomförde jag för en kort tid sedan, den andra blev aldrig av nåt för att jag sist och slutligen inte ansåg mig behöva det, men jag ville skriva ner den i alla fall, för den kändes viktig, och jag kanske vill använda den nån annan gång. Här tänker jag till och med bjuda på en halv bild, ifall det finns nån nyfiken som undrar hur mina nerskrivna spells sist och slutligen ser ut:

En annan sak som jag kom att tänka på här för nån vecka sedan, i samband med den andra formeln, är det här med magi och etik. I wicca, eller i magiska kretsar överlag, finns det ju inte direkt några regler, budord, förbud eller liknande, inga specifika No-no:s. Sålänge man följer the wiccan rede ("An ye harm none, do what ye will"), och den trefaldiga lagen om att allt kommer tillbaka till en (vilket jag tycker är mer av ett konstaterande än en regel), så är allt upp till eget vett och sans och på ens eget ansvar.
Dock tycker jag ju det finns ett undantag till det här. Och nej, det är inte "Personal gain" ;P Jag talar om det här med att påverka andra med sin magi. Det här brukar oftast komma upp i samband med kärleksmagi, men jag menar att det gäller alla typer av ritualer eller energi-arbete som direkt påverkar andra - Man gör det helt enkelt inte utan direkt tillåtelse. Jag har ingen gammal viktig wicca-person eller bok att referera till, jag har bara ett minne av att det kommer upp lite varstans, och sen tycker jag det är ren och skär respekt för andra, att inte blanda in andra utan deras vetskap och godkännande.

Jag gör sällan magi för andra, de enda exempel jag kan komma på är en födelsedags-grej jag gjorde för länge sen åt en vän (Åh, fluffbunny-tider!), samt att jag för en tid sedan bad om tillåtelse av min syster att få göra nåt för hennes onda rygg (har dock inte kommit mig för än). Men jag har under hela min tid som Häxa starkt följt den här oskrivna regeln.
Dock blev det väldigt invecklat mitt i allt, då jag skulle börja formulera mig i den här ritualen jag nämnde tidigare :P För i vissa fall, i vissa formler, är det nästintill omöjligt att börja hitta nåt sätt att vända sig, utan att påverka andra. I de fallen är det, tycker jag, bäst att helt enkelt låta bli, och göra nåt annat. För visst kan man ju alltid be om tillåtelse, men... ibland är det inte riktigt möjligt. I mitt fall gjorde jag en helomvändning och koncentrerade på mitt eget sätt att se på saker och ting, och i slutändan kom jag fram till att det ju var det jag sökt efter hela tiden. DÅ är jag nöjd med en formel jag gjort, då jag lyckats skala av allt runtomkring och komma ner till kärnan. Sen kan man brodera ut det estetiska som man vill i efterhand ^^

Lyssnar dock gärna på andras åsikter kring det här med magi och etik, vad anser ni? :)

För stunden sitter jag och brainstormar inför morgondagens/kvällens Yule-firande, och ser fram emot det. Mmm, yulebastu och glögg och mammas lussebullar och att få inviga klänningen och nya smycket och fira lite Midvinter i min lugna ensamhet!
Ha en riktigt fin Yule, alla fina där ute!

//Holly

tisdag 20 december 2011

Another Year over

Godmorgon, jag passar på att utnyttja ledig tid med att uppdatera här!
Lade nyss till ett datum för nästa Öppna Moot, preliminärt blir det måndagen 2:a januari. Funderade först på 9.1, då det är fullmåne, men så insåg jag hur roligt det skulle vara om vi skulle få med Stella på ett Vasamoot också :] Med reservation dock, ifall vi hamnar flytta datumet. Vi söker nämligen efter ett passande datum för Cirkelns wicca-photoshoot, och inget har blivit bestämt, eftersom jag inte fått mina arbetstider för den veckan än :/ Men det blir av, och vi beslöt att Cirkeln ger i tidig bröllopspresent åt Aurora, att vi betalar hennes del :) Så får vi med hela covenet, misslyckat vore det ju annars! Jag ska börja fundera vad man riktigt borde ha på sig...

Nästa Vasa-moot blir alltså preliminärt måndagen 2.1. kl. 20.00. Platsen är än en gång D.O.M (samma byggnad som Leipätehdäs/f.d. Cirkus), och vi sitter i det bakre utrymmet. Blir det bara vi misstänker jag att vi kanske sitter och planerar handfästning, annars blir det väl allmänna diskussioner :) Välkomna!

Jag gick ju och gav mina nyårslöften i samband med det personliga firandet av Samhain, men jag har varit rätt dålig med att uppfylla dem :P Tror jag ska klistra upp lappen på kylskåpet eller väggen eller nåt, så jag ser den oftare. Kanske jag förnyar dem kring det konventionella nyåret? I vilket fall som helst ska jag lägga till ett löfte - "Jag ska lägga av med den pinsamma ovanan att bli redlöst full då jag dricker". För seriöst, det är (hmpf) okej då man är ung och grön och ovan, men utan att nu för den skull kalla mig gammal så tycker jag att jag borde ha förmågan att lära mig av egna och andras misstag i den här åldern :P Tummis på det.

Om nån timme här ska jag ta en buss norrut och samla lite minnen från det gångna året, kanske hitta inspiration för mitt Yule-firande, som jag ännu inte riktigt tagit itu med. Tur nog har jag ledigt på torsdag kväll, och är ledig på fredag morgon, så jag får fira i lugn och ro. Vet inte alls vilken ställning jag ska ta till det hela, hade varit himla roligt att fira med nån i cirkeln egentligen, men det fungerar inte riktigt den här gången. Kanske vi firar lite i efterhand i samband med fotandet. We shall see. I vilket fall som helst blir det nog lika mycket själslig resa som fysisk resa idag. Och nog är jag ju lite knäpp, som offrar typ 3 timmar åt bussresa allt som allt, för att kanske uppleva 2 timmar slaskig esplanad. Men sån är jag. Känslomänska.

Aj jo, och sen vill jag bara väldigt hastigt rekommendera eko-balsamet jag hittade (med M:s hjälp, tack!) på Ekosoppi igår, för det är helt suveränt!


Jag har så kort hår att jag sällan använder balsam, men också mitt hår behöver ju ibland näring, och det här är kanske det bästa balsamet jag råkat på nånsin! Gör håret mjukt och lent, utan att det lämnar en sån där äcklig fet känsla i håret. Enligt innehållsförteckningen innehåller det bl.a. jordnötsolja, björklövsextrakt, B5-provitamin och "takiaisuutetta", vilket är nåt extrakt som jag ijte vet vad det är :P Jag betalade ungefär 13 € för tuben på 200 ml på Ekosoppi i Vasa.

Nåväl, jag ska börja ställa mig. Ha det fint!
//Holly

 

torsdag 15 december 2011

Stolthet vs Artighet

Skrev ju igår om att jag köpt bl.a. ett nytt pentagramhalsband, och eftersom jag är en sån som genast vill använda saker jag köpt så gick jag igår iklädd lång svart huppare, t-shirt med Poe-tryck och halsband, allt nytt, till kvällens samkväm, som råkade vara en allmän julmyskväll för en av de styrelser jag sitter/suttit i.
På väg dit funderade jag ett tag på ifall jag av ren artighet borde ta av mig halsbandet, för att jag vet att det finns en hel del kristna i nämnda styrelse, och jag inte ville att det skulle uppstå obekväma diskussioner, eller att jag skulle få frågor jag inte kunde svara rakt på. Men, tänkte jag, nog har jag ju gått med pentagram kring halsen förr, och hemskt sällan frågar ju folk faktiskt om det.

Och det kom inte heller en enda fråga under hela kvällen, men jag skulle ljuga om jag sa att det kändes helt bekvämt hela tiden. Det kom några hastiga blickar då jag tog av min sjal, men det kan lika gärna vara för att folk helt enkelt kollade in mitt halsband, sådär som man ju gör. Men det är inte vad som hände eller inte hände som är grejen, utan snarare funderingarna som uppstod i mitt huvud...

Jag är sedan länge ute ur kvastskrubben, och är i de allra flesta fall väldigt stolt över min tro, utan att nu för den sakens skull känna nåt behov av att gå och trycka den i ansiktet på folk, eller skrika högt omkring mig och vem och vad jag är. Men i sånahär fall blir jag konfys. Är det att provocera, att öppet bära symbolen för sin tro? Och spelar det roll, vad den symbolen eller tron är?
På jobbet bär jag av princip inga symboler eller annat som står för mig personligen, men vad jag väljer att bära på min fritid är ju sist och slutligen upp till mig. Men är det artighet då, ifall nån väljer att inte visa vissa delar av sig, eller är det nåt annat? Är artighet kanske snarare det att man ärligt visar sin...pja, ståndpunkt?
Jag bär min symbol delvis för att jag tycker det är del av mig, och del av mina rättigheter att få uttrycka mig, men samtidigt känns det ibland som om det skriker onödigt mycket "Titta på mig!". Kanske är det bara jag som inbillar mig, och är paranoid. Häxbränningar via folks blickar och what not :P

Sen vet jag igen inte heller om jag nervärderar folk. Kanske folk inte alls tar illa upp, eller tycker det är konstigt, utan tvärtom gärna skulle fråga, och förstå? Kanske det är Jag som har fördomar om folks öppenhet, eller brist på öppenhet?
Sist och slutligen är det ju var och ens frihet att uttrycka sin stil eller sin åsikt som hon eller han eller hen vill. Och nån kommer alltid ta illa upp, oavsett hur man vänder sig.

Jag vet inte om jag hade nån kärntanke i det här... mest ventilerar jag ord, sådär som alltid. Men skriv gärna egna kommentarer och funderingar :)
På en sidonot tror jag att dethär smycket kommer bli ett som jag bär privat ändå, för det är såpass stort att det känns... uppmärksamhetssökande. Då hänger jag hellre på mig min gamla, mindre, intetsägande stjärna, ifall jag känner att jag vill bära pentagram bland folk.

(Foto från nätet)


Nåja. Ha en trevlig torsdag, folk!

 

onsdag 14 december 2011

Yuletider

Hej på er, hoppas det är lite mer vitt och snöigt där ni befinner er, för här har det i princip regnat hela dagen :/ Kalla mig traditionell, men fastän jag inte längre firar den traditionella julen så tycker jag att jag vill ha en vit yule. Kom igen, snöa!

Det här blir mest en kort update i vad som händer i Holly-verse för stunden, Wicca-versionen. Jag håller på och få klar min klänning, och den blir riktigt vacker om jag får säga det själv :) Än har jag inte fotat, jag tror jag får be om hjälp med det i något senare skede. Fick hem ett paket med saker jag beställt igår, däribland ett nytt/till pentagramsmycke;

Det blir mitt tredje, och jag ville mest ha ett nytt för att jag tyckte det var så vackert :) Mitt första har dessutom tyvärr gått sönder en aning, och mitt andra fick jag i present av föräldrarna (!), men använder inte så mycket eftersom det är i brons (färg) och jag föredrar silversmycken. Ja, och sen har jag en pentagramring också, men den är såpass stor att den är lite opraktisk. Tänkte att den här lite får symbolisera att jag numera inte längre "bara" är solitär, utan också covenmedlem. Jag tycker om att säga ordet - Covenmedlem ^^
EMP har förresten jättemycket vackra ockulta smycken, jag rekommenderar verkligen deras sida!

Vi höll ju Yule-moot här i söndags också, men eftersom Jeppisfolket tyvärr inte kunde ta sig hit trots allt så blev det "bara" jag och Aurora, och eftersom jag hade en ytterst dålig dag så blev det inte så mycket moot som sitta och dricka kaffe med en god vän :] Vi talade lite om den kommande handfästningen och så, men så mycket mer blev det inte. Ska ta och uppdatera mootsidan här idag om jag hinner.

Fick också post från Lehto här i veckan, med de gamla numrena av Seita från det gångna året, och senare också det nyaste numret. Har inte hunnit kika i dem än, men ska väl ta och göra det då jag hinner och har lust. Risken finns att de bara blir och ligga, som med de gamla numren av Pagan Dawn jag köpte :] Till nåt av vårens eller sommarens nummer ska jag absolut skriva en artikel till Seita!

Har också petat lite på mitt Yule-altare, men det blev inte ens närapå så som jag hade velat ha det :] Men men, övning ger färdighet heter det ju, och det här är ju första gången jag ens försöker. Ska sätta fram det sista här idag och så kanske jag visar ett foto nästa gång..! Missade även fullmånen här, eftersom jag varit upptagen med att reda upp trassel i min själ, men jag tror inte hon mind:ar. Hon kommer nog igen. Lite synd bara, eftersom jag hade tänkt göra något för att hjälpa min syster med sin rygg (Ja, jag har bett om tillåtelse). Men julafton är ju på mörkmåne i år, och mörkmåne skulle ju egentligen passa rätt bra. Måste ta mig en funderare. I vilket fall som helst ska jag fundera lite kring Yulefirandet i år.

Nåja, det var nog allt för just nu. Vi hörs i svängarna :)
//Holly

 

fredag 9 december 2011

Ekorecensioner: Tvättnötter och Madara

Godkväll på er :) Jag har suttit och sytt på klänningen, men det börjar bli lite för sent för att hamra öljetter och sy på maskin, så jag tänkte skriva ett kort inlägg som jag skjutit upp :)

Först kan jag meddela att jag nu har testat att tvätta mina kläder med Tvättnötter, närmare bestämt Merenneidon pesupähkinät


Man doserar ca. 5-6 nötter i den lilla bomullspåsen som följer med paketet, och sätter med den med kläderna. Tvättar man svalare än 60 grader kan man dessutom använda dem två gånger. Hur bra som helst! Jag slängde med ett par jeans som fått ett par ordentliga fläckar sist, och de är borta nu :) Fläckarna alltså, inte jeansen.
Hur bra som helst! Jag köpte mina på Ekosoppi i Vasa och betalade kanske 9,50 € eller nåt, för förpackningen som räcker till upp till 120 tvättar.
Jag tänker inte ge nån längre beskrivning på hur de fungerar, utan det får man läsa mer om själv på nätet, men här är iaf ett foto av de använda nötterna :)

Sen fick jag också lite gratisprover av ansiktsvårdsprodukter för en par veckor sedan, och jag testade dem häromdagen...
Ekosoppi hade alltså fått in ett nytt märke; Mádara, och jag fick två prover  fuktighetskräm (en för torr hud), ansiktsvatten, och rengöringsmjölk.
De imponerade inte alls på mig. Kanske borde jag ge dem en chans, och använda dem en längre tid, men jag gillade verkligen inte nån av dem. De var rätt så parfymerade för att vara ekoprodukter, dessutom doftade de inte särskilt gott, och särskilt fuktighetskrämen var väldigt tjock, och absorberades ganska dåligt i min hy. Nå, jag betalade ju inget för dem ändå. Men jag var inte överdrivet förtjust i dem i alla fall.

Till sist kan jag också meddela vad jag kommer recensera nån gång i framtiden:
Jag gick och vann ett "lotteri", och fick en hel liten påse med Ekoprodukter :)
Vissa av dem är redan uppanvända och testade, men det kommer recensioner på dem i senare skede, som sagt :)

Nu jag trött. Godnatt!

 

onsdag 7 december 2011

Runlugn

Godkväll på er. Eller dag, för det är knappast så många som läser min blogg så aktivt att de hinner läsa det än ikväll... Fast sen igen kanske nån läser det en helt annan kväll?

I vilket fall som helst är det kväll för mig nu, en kväll då jag sitter och tänker på framtiden och blir lite nervös och angstig och tänker för mycket. Det finns liksom så många vägar att gå, och jag undrar vart jag ska gå, och om jag ska gå, och om det finns vissa vägar jag borde gå ensam, eller tvärtom vissa jag inte klarar av att gå ensam, och om jag kanske missar vissa stigar helt, eller snarare gör stigar åt mig där det inte ska finnas stigar? Åh. Det blir så många frågor, helt enkelt. Så många val.

Beslöt mig därför här att rådfråga runorna lite. Tände käll-ljuset som jag dekorerat med ett silverpentagram (Tack, Stella!) i vax, och la lavendelolja  i min aromalampa och satte mig ner i sängen med runorna.
Jag borde helt enkelt ta mig tid att sitta ner och lyssna oftare. Det är så skönt för själen. Och nu är jag lite lugnare, om inte annat. Prövade dra en helt fri läggning, på en bit vitt linne jag fått i present för länge sen, tror det ska vara en bordstablett egentligen, men den fungerar fint som rununderlag.
Gällande vad runorna sedan sa vet jag inte riktigt... vissa saker var väldigt klara och trevliga, andra var... lite skrämmande. Det finns liksom vissa saker i mitt liv jag inte tänker släppa taget om sådär bara. Men sen vet jag att runorna sällan talar klarspråk, och att jag antagligen mest ska försöka hålla mig öppen till alla möjligheter. Och uppskatta den rätt underbara livssituation jag faktiskt är i för stunden.

Mmm.
Sen blir min ritualklänning riktigt fin också, kan jag berätta :) Sen då ärmarna är klara kanske jag visar foto. Nu ska jag lägga mig. Godnatt.

tisdag 6 december 2011

Tribute

This is my song, Oh God of all the nations,
A song of peace for lands afar and mine.
This is my home, the country where my heart is;
Here are my hopes, my dreams, my sacred shrine.


But other hearts in other lands are beating,
With hopes and dreams as true and high as mine.
My country’s skies are bluer than the ocean,
And sunlight beams on cloverleaf and pine.


But other lands have sunlight too and clover,
And skies are everywhere as blue as mine.
Oh hear my song, oh God of all the nations,
A song of peace for their land and for mine.


May truth and freedom come to every nation;
may peace abound where strife has raged so long;
that each may seek to love and build together,
a world united, righting every wrong;


a world united in its love for freedom,
proclaiming peace together in one song.


 

torsdag 1 december 2011

Klänningsbestyr

Jag har en längre tid velat skaffa en ny ritualklänning, eftersom den jag använt hittills är så väldigt... fel. Den kändes bra i början, men nu är den så väldigt konstmaterial och svart och Nej. Så, jag har tänkt sy en ny, i naturmaterial, en hellång och enkel sak, men jag har bara skjutit upp det... Häromdagen kom jag sedan på  tanken att min Goda Väns syster ju syr upp rollspelskläder och sånt, jag kunde alltid låta sy upp en klänning via dem? Skickade t.o.m., mest av ren nyfikenhet, in en offertförfrågan. Och det var riktigt bra svar jag fick, men jag ville ändå bara för sakens skull gå via tygbutiken och kika, se ifall jag hittade nåt som föll mig i smaken...

...Och så råkar jag förstås på precis vad jag sökt efter!
Grejen är den att jag köpte bältet till min kommande klänning redan i höstas, ett mörkgrönt mockabälte med en lövformad liten väska på sidan, och med ljusgröna sömmar och detaljer. Ursnygg. Och jag tänkte då att jag kunde sy en klänning i ljusgrönt, så passar det till..!
Igår råkade jag då på en rulle naturfärgad bomull - ekobomull. Jag visste inte att man kunde köpa ekologiskt tyg, men det är ju rätt logiskt när man tänker efter. Sökte sedan vidare bland de gröna tygerna och vips - grön ekobomull! Det var inte ens jättedyrt sådär tygmässigt sätt (även om det väl nog var rätt styvt för bomullstyg, men jag tycker det är värt det, bomullsproduktion kräver jättemycket vatten), så jag slog till och köpte både tyg och mönster, eftersom jag tidigare kikat in ett mönster till en enkel, "historisk" klänning i linne. Och ja, det är den ljusblåa i Burdas katalog, ifall nån undrar :P (Hittade ingen bild på nätet).

Så, idag har jag suttit och klippt och sytt i princip hela dagen, och det blir riktigt snyggt! Jag har hela kroppen klar nu, inklusive halshål och rygg-infodring och kjolkilar, bara ärmarna kvar. Ja, och så öljetterna för snörningen i ryggen, och så ska jag bestämma ifall jag faktiskt vill ha underärmar i skilt tyg eller inte. Jag fick ta in typ 6 cm i varje sida dock, fastän jag kollat så att storleken skulle stämma, eftersom jag jämt är så generös med sömsmånerna... Det var förresten lite roligt att inse att jag enligt Burdas storlekar, är en extremt proportionell 40:a :P Om man bortser från längden då, men av nån orsak var den tydligen beräknad till 168 cm för alla storlekar.

Men jo, kanske en halv dags arbete kvar och så är den klar, och jag får förevisa hur den blev ^^ Kanske jag inviger den vid Yule då också.
Vad brukar ni ha på er vid ritual/då ni sysslar med magi/då ni firar/mediterar?
Jag tycker egentligen inte det spelar nån roll vad man har på sig, lika lite som det är viktigt hurdana andra ritualföremål eller ljus eller färger man använder. Det är helt enkelt ett sätt att "tune:a in" hjärnan till ett annat sinnestillstånd. Och så känns det ju onekligen lite speciellt att ha ett plagg som man bara använder vid vissa speciella tillfällen. I alla fall fungerar det så för mig, kroppen liksom märker "Yay, ritual robe!" och så är det enklare att koncentrera sig.
Angående att vara skyclad (dvs. naken) under ritual så tycker jag mest det vore opraktiskt, men samtidigt är det ju var och ens personliga val vad man har eller inte har på sig inför sina Gudomar, som varsomhelst annanstans. Men jag förstår hur vissa menar att det gör en "närmare det normala tillstånden" och mer naturlig. In my opinion så går nog magi och Gudomligt inflytande Lätt genom ett lager bomull/polyester/whatever ;) Jag brukar vara barfota, det känns bra för mig!

Minus struthättan och de vida ärmarna, och bältet då, och färgen, så påminner den här lite om min blivande klänning... med andra ord liknar den inte alls :P


Nåja, färdigsytt för idag, nu ska jag iväg och vara social, och kulturell, och hungrig, dock inte nödvändigtvis i den ordningen ;P Ciao!
//Holly