måndag 19 november 2012

På gång

Jag hade lovat mig själv att jag skulle skriva om Samhain i lördags före vi for iväg till studion, men eftersom jag har så svårt att somna numera så priorioterar jag ofta mina mycket sällsynta sovmorgnar till att just sova istället... Därför drar det ut. Jag borde ju vara nöjd över att jag har så mycket roliga intressen, så intressanta studier, och tillgång till inkomstindrivande arbete att jag har ganska lite ("ganska" är relativt) fritid, men ibland vore det skönt med lite mer andningspauser...


Sen är det ju nog så, att man alltid gör det som är viktigast för en just då. Just nu har jag t.ex. tid att blogga lite, eftersom jag skrev undan en skoluppgift på timmen.


I övrigt sker det inte jättemycket, åtminstone inte på ytan, men... det bubblar. Förra veckans måndag blev jag intervjuad av en flicka från Göteborgs universitet, för en kandidatuppsats hon håller på att skriva om kvinnor som identifierar sig som häxor. Himla intressant ämne, vi satt en timme och pratade via Skype, och då ska vi ännu fortsätta i något passande skede då vi båda har tid.
Sen har vi fått en uppgift i svenskan där vi ska skriva en rapport, mest för att bevisa att vi kan den tekniska delen av rapportskrivande, som att skriva källförteckningar och innehållsförteckningar och sånt. Innehållet är alltså väldigt fritt, och för att slå två flugor i en smäll tänkte jag skriva om Nyhedendom i Finland :) På det viset får jag olika typer av källor, och så får jag göra en snabb undersökning om något jag redan är rätt insatt i. Wheee!


Ja, och sen tänkte jag kanske fara på... hmm, "studiebesök", till Svenska Lutherska evangeliföreningen i Finland, vars ungdomsavdelning håller en föreläsning om Ockultism i Vasa i början av december... Jag är lite skeptisk till det här att en förespråkare av en religion talar om en annan religion, och även om ockultism inte är en religion så tycker jag det faller lite i samma skugga. Nå, oavsett så tycker jag det låter intressant, men jag vågar nog inte gå själv. Vi ska se, Stella lät intresserad...


Icke desto mera. Ikväll ska jag gå i kyrkan och sjunga Jesussånger och njuta fullt ut!
//Holly




söndag 4 november 2012

Söndagstankar

Löst pladder.

Jag firade Samhain sådär på personligt plan i onsdags, 31.10.2012. Fint var det. Jag har anammat covenets åkallans-mall, och det känns bra :) Det slog mig också, här i veckan, att jag under mina tidiga häxår hade ett starkt behov av att gå runt cirkeln då jag slog den, alltså att fysiskt få sträcka ut armen och märka ut var kanten går, och att jag störde mig något förfärligt på ifall mitt rum var för litet. Numera är det inte nåt bekymmer alls, mina cirklar går antagligen många meter in i grannarnas väggar, golv och tak :P Men det är väl kanske ett tecken på att jag blivit starkare vad gäller visualisering, och inte på samma vis behöver det konkreta i magin?


Dock kan det ju ha sin speciella charm att märka ut cirkeln ibland. På coven-firandet strödde vi aska från elden runt cirkeln, och värmeljus i en stor cirkel är ju nog vackert värre :)


Sabbat-texterna lider igen... Nej, jag har inte skrivit om Samhain, och det prioriteras undan igen, för jag har andra ansvarsuppgifter som helt enkelt måste gå före. Före Yule lär min arbetsbörda lättas avsevärt :) Då ska jag försöka hinna med mera wiccarelaterade göromål.

Under mitt personliga Samhainfirande brukar jag ge mig själv nyårslöften (Samhainlöften, då), och däribland lovade jag att få igång användandet av min nya BoS, och att bekanta mig mera med element-teori. Kanske en grund till en ny miniuppsats-serie sen då Sabbaterna är avklarade? :)

Appropå energier och magi och löften så fick jag också en rätt bra insikt här i veckan - jag har länge haft problem med ätande och självbild, och därför har många av min ritualer och sabbatsfiranden delvis handlat om hur jag "ska rensa upp mig själv" och jag har lovat att börja äta bättre, och allt sånt där. Löften löften. Och jag insåg att jag ju gör helt fel. Det är som att säga åt ett litet barn att "inte dra katten i svansen". Det är klart ungen drar katten i svansen. Säg inte nåt, så får barnet förhoppningsvis inte alls idéen?
Min tanke är alltså att jag gått och lagt en massa energi vid något som jag borde låta vara, för oavsett om jag försöker ladda det med positiv energi, så blir det ju laddat, och det är ju där det klämmer... Jag vet inte om jag lyckades förklara det som jag tänkte, men kanske nån fattade någonstans... :)

Sen tror jag att jag lyckades med mitt huvudmål för Samhain också. Att släppa taget om saker. Det verkar redan fungera, och jag är glad över det :)
I väntan på kommande, braiga tider!

//Holly