måndag 30 april 2012

Cernit-workshop

Glada Vappen på er alla!

Som kortast vill jag bara berätta att cernitworkshopen var riktigt skoj, och vi var allt som allt 5 personer som satt och petade i polymerlera och drack mjöd/öl/te och pratade strunt :) Jag fick komplimanger för min nya BoS, och kom på dumma ordskämt såsom "Like a BoS..!" ;P För första gången hade vi också hela 60 % av covenet på plats, eftersom Ebel råkade vara i stan..! Jag gjorde en Gud- och en Gudinne-symbol-platta i grönt och gult för ritualbruk, en liten present åt en österrikisk vän, en skyddsruna i marmor-färg och brunt, och en rökelsehållare i melerat rött och gult, format som ett löv :)
Här under är ett kvickt taget foto av våra skapelser då de just är påväg in i ugnen...



Imorgon ska jag ta mig tid att skriva en fortsättning i min Sabbats-serie här, och samtidigt fundera över mitt eget Belthane-firande! Nåt firande blir inte av ikväll, utan firar jag blir det nog imorgon. Fram till dess får ni njuta av lite Pagan Folk, dethär råkade jag komma över då en ny bekant länkade till den på Facebook. Lite snokande visade att jag tydligen rör mig i kretsar där fler och fler verkar vara nyhedningar ^^

Merry Meet!
//Holly

onsdag 25 april 2012

Sommarplaner

Jag vet inte hur det är där ni bor, men häromkring har det verkligen fått från takatalvi till tidigsommar på en par dagar! Bara i helgen kom det 10 cm snö över en natt och idag går folk i short på torget och äter glass ^^ Härligt! Ett tag trodde jag att man skulle få börja ta till värre knep för att få årshjulet att snurra på som det ska...

Belthane och första maj hägrar och jag skulle så väldigt gärna ta mig tid att planera lite, men det är än en gång rätt mycket för stunden - allra sista detaljerna av slutarbetet, och talko-arbete som jag arrangerar, och nya skolningar och uppgifter på jobbet, och styrelsesaker och ansvar. Men då är det bra med andra ljuspunkter!

Jag fick till exempel mina semesterveckor idag :D Jag har alltså semester från 11.6 till 5.7 i år. Underbaaart! En vecka av det ska jag, om allt går som jag tänkt, lägga på en resa för att hälsa på en vän i Irland och eventuellt en annan vän i Köpenhamn. Åh, jag vill börja planera nu i denna sekund! :D Några dagar tänkte jag också lägga på att hålla någon typ av personlig retreat - jag vet inte än vad det ska innehålla, men vi får se. Kanske övningar och forskning och meditation och nån liten resa. Vi ska se, vi ska se!

Oh vad jag gillar att planera saker och göra scheman och ojojoj ^^

måndag 23 april 2012

Hednamoot 30.4 - Cernitworkshop

Nåja, nu kommer det lite SFWV-verksamhetsinfo igen!

Måndagen 30.4, dvs. valborgsmässoafton, ordnas nästa hednamoot i Vasa. Detta kommer ske kl. 19.00 hemma hos Holly (dvs. mig), och det blir Cernitworkshop!


För de som inte är bekanta med termen så är cernit en typ av polymerbaserad modell-lera som är väldigt enkel och praktisk att använda för att göra smycken, figurer och andra småföremål. De går att hitta i de flesta hobbyaffärer, och man kan härda dem i egen ugn, då de inte kräver lika höga temperaturer som andra leror! Dessutom finns de i jättemånga roliga färger :)

Tanken är då att man ska få chansen att göra egna runor, eller lerpentagram, eller Gudomssymboler, eller smycken, eller kylskåpsmagneter, eller vad helst man egentligen har lust med :) Jag kom på idén efter att Varin frågade mig var man kan hitta runor i Österbotten. Själv har jag ju egengjorda trärunor, men jag är i skrikande behov av t.ex. ett snyggare pentagram, plus att det helt enkelt är väldigt roligt att pyssla med cernit och det är jättelängesedan sist!


(På bilden ovan är runorna imålade med pinata-bläck)


Eftersom leran dock kostar några euroner par paket tänkte jag som så att jag kollar upp priser, meddelar eventuella deltagare, och sedan inhandlar enligt hur många som ämnar deltaga. Alternativet vore att alla tar med ett paket, men då finns risken att det kommer flera i samma färg, och dessutom får jag personalrabatt, tihii :)
Jag inser att detta är vappen, men jag har iaf inga stora planer den dagen, och det är ju ledig dag dagen efter så det är ju på det sättet passande..! Jag inser också att det kanske är en hög tröskel för nån som inte känner mig från förr att dyka upp, ifall det skulle finnas intresserade som jag inte träffat förr, men jag lovar att jag inte är särskilt farlig :)

Sedan råkar ju också detta datum sammanfalla med Belthane, så om vi känner oss motiverade kan vi ju också diskutera ihop oss och se om vi skulle hitta på något efter att vi pysslat klart :) Och för att nu förtydliga mig vad gäller "hitta på nåt" (dethär är ändå Belthane vi talar om, rykten och what not), så menar jag kanske att fira lite lättsamt och kanske dricka mjöd och göra energi-övningar eller spå varandra eller så!

Hjärtligt välkomna, hedningar och vänner!

 

 

 

onsdag 18 april 2012

BoS och Beauty

Hej på er :) Jag har inte skrivit på ett tag eftersom jag befunnit mig på annan ort och haft så fruktansvärt trevligt att det tagit en halv vecka för mig att landa i verkligheten. Nu får bloggandet bli ännu en copingmekanik för att försöka banka in i hjärnan att jag är hemma i verkligheten igen :)

Jag har egentligen två saker att skriva om.
För det första: Jag har äntligen fått min BoS!


Den har en pärm i svart mocca, med ett silverpentagram på ryggen, silver/ljusblåa bokband, silverfärgade metallhörn och silverkantade sidor. Ni vet sådär som vigsel-biblar brukar ha guldkantade sidor :) Dessutom har den dekorerat försättsblad.
Och jag är så himla nöjd ^^

Ifall nån är intresserad är den handgjord enligt mina egna önskningar, och jag har beställt den från Chimeric Studios (min Vargs företag). Som jämförelse kan ju nämnas att ryggen är kanske 5 cm tjock, och formatet är ish 20x30 cm, och jag betalar (ska betala) 100 € för arbetet. Och jag rekommenderar det starkt! Jag har iaf inte sett nåt annat ställe där man får specialbeställa sin Book of Shadows. Och Z gör alltså alla möjliga typer av böcker, inte bara ritualböcker. Kontakta honom (eller varför inte mig) ifall ni är intresserade!

Insåg här att det blev mycket mera "Reklampaus" över det hela än vad det var tänkt, egentligen ville jag bara visa upp min nya fina Bos ^^ Vi får se när jag inviger den och börjar använda den, för jag har ju de facto en gammal BoS som inte alls är färdiguppvänd. Vi ska se.

Sen till mitt andra ärende: Jag fick min första beställning från Natures Choice igår :) Det jag beställde var Choklad-shampot, Choklad-balsamet, Choklad-duschkrämen, samt avocado-fuktighetskrämen och ansiktsrengöringsmönjan + ansiktsvattnet för normal hud.
Jag har ju ingalunda hunnit pröva allting långsiktigt än, men jag tänkte ändå ge lite spontana kommentarer om de produkter jag testat!

bild


Först ut, "Hasselnöt och såpnejlika ansiktsrengöring". från Great Elm Physick Garden. För 25 ml betalade jag 7,90 €, dock är de för stunden till halva priset så passa på :)
Jag är ingen kemist och inte insatt i alla ingredienser som finns i kosmetika, men enligt INCI-listan är det främst naturliga örter, oljor och till största del organiska sådana som ingår. Inte så mycket onödigt fuffens med andra ord! produkten har märket "Certified organic ingredients", men i sig inget ekocertifikat. Detta kan antingen bero på att företaget är för litet för att ha råd med certifikatet, eller för att inte tillräckligt många av ingredienserna är organiska.
Min spontana åsikt om produkten: Jag gillar doften och konsistensen, och tycker den hade en väldigt milt rengörande effekt. Dock faller nog betyget rätt mycket pga. den dumma flaskan! Det är alltså en avlång glasflaska med skruvkork, och det gör det halvt omöjligt att få något ur den. Nu gick det ändå relativt enkelt men jag vill inte tänka på hur knepigt det blir då den börjar vara uppanvänd.Mer kommentarer eventuellt senare.


Next up: Ansiktsvattnet i samma serie; Meliss och Blåklints-ansiktsvatten (Flaskorna är nästan identiska så jag sätter inte med nån bild). 4,90 € för samma storlek, 25 ml, och med bara tre ingredienser, varav alla certifierat ekologiska eller "certified wild-crafted" (vilket jag inte är säker på vad betyder sådär i praktiken). I like! Sådär i teorin. I praktiken tror jag inte det här är min favorit, mest pga. lukten. Jag vet inte vad jag skulle jämföra det med, men jag gillade den inte alls. Flaskan är ju ett mindre problem här eftersom det ju är ett vatten som flyter, men lukten förstör produkten för min del. Dock är också denhär på halva priset, så prova gärna och testa själv!


Sista idag:
.... Hmm. Tydligen har min avokado-fuktighetskräm fallit bort ur sortimentet..? Synd, för jag gillade den verkligen! Earthbound's Night Cream med avocado och solrosolja, 50 ml för 11,40 € med en härlig konsistens. Ganska fet, så utan vidare en nattkräm, men väldigt skön för huden. Dessutom hade den en väldigt kort och enkel och naturligt INCI-lista, vilket jag alltid uppskattar. Att korken var lite sönder gör inte så mycket, men det är synd om den redan tagits ur sortimentet för det var den jag gillade mest hittills..!


Nåja. Mera spontant skrivande nån annan gång. Ha det!

söndag 8 april 2012

Påskhälsningar

Trevlig påsksöndag på er!


Brukar ni fira påsk på nåt speciellt vis? Då jag var liten gick vi alltid påskhäxa omkring i hembyn, samlade godis i gamla kaffepannor och ritade fräknar på våra kinder. Jag minns att min äldre bror klädde ut sig till påskägg en gång 8) En massa kuddar och ett stort lakan runt. För säkerhets skull gjorde han också en liten skylt som det stod "PÅSKÄGG" på på magen. Hur festligt som helst!
Sen brukar vi så rajgräs och pynta med fjädrar, och äta chokladägg, men nån äggjakt har jag aldrig upplevt. Det vore roligt, men kanske jag kan ordna en i bekantskapskretsen nåt år istället såhär på senare år :)

Numera, då jag inte bor hemma längre, har jag inte särskilt mycket traditioner. Ostara i ära har jag sått örter, men de växer inte sådär överdrivet bra, och jag blev tvungen att slänga mitt lilla minidrivhus för jag tror fröna hade möglat X) Så mycket för mina gröna fingrar!


I övrigt så njuter jag väl av ledigheten och firar inte så mycket. Jag tycker det är lite märkligt det här hur påsken riktigt firas. Om man frågar vem som helst vad hen kopplar ihop med påsk är det antagligen ägg och kaniner och fjädrar och choko. Hur tänkte man då man lade den kristna helgen påsk här på samma datum? Eller, om det här faktiskt för en gångs skull är det rätta datumet för en händelse som firas i den kristna kalendern, varför har man inte flyttat det? :P Jag har svårt att få ihop det i min hjärna - Jesu död och en helg full av frosseri och knasande kaniner. Hihi.

Nåja.
Det skulle ju förresten ha varit moot i tisdags, pubvisamoot, men eftersom jag har gått och diagnosticerats med IBS/irriterad tarm, och jag tydligen gått och ätit nåt för mig opassande och blev sjukskriven, så blev det inte av. Istället låg jag "hemma" och läste engelska romaner och blev matad med te och gefilusdrickor. Inte an alltför dålig tisdag det heller, men mootet blev ju inte av. Men iom. att jag nu börjar ha mitt slutarbete avklarat på riktigt så borde jag hinna ta tag i verksamheten igen så småningom!
Kan ju också nämna att det ser dåligt ut vad gäller att hitta ett datum för vår retreat den här våren och/eller sommaren. Alla är så upptagna! Dock vet jag att jag kommer ha 3 veckor betald semester i sommar, så jag tänkte se till att ägna en par av dedär dagarna åt... ja, typ, retreat-verksamhet. Data-strejka över en helg, kanske fara ut och tälta nånstans ifall jag får sällskap, vandra i naturen och komma tillbaka till grunden lite. Antingen i sällskap av covenet eller en del av det eller ensam! Jag har njutit så på våra retreats att det känns konstigt att inte sätta undan tid åt det, om jag så gör det för mig själv.

Sen vill jag också nämna att jag beställde en drös produkter från Natures Choice här alldeles nyss; Shampo, balsam och duschkräm med choklad, samt avocado-kräm, ett ansiktsvatten och en ansiktsrengöringsmönja. Ser jättemycket fram emot att få testa dem och skriva om mina åsikter!

Påsk eller icke så signar denna häxa nu ut, för jag ska hem till hembyn och umgås med mina syskon och min mamma. Tudeluu!

söndag 1 april 2012

Reklampaus i Wicca-TV

*cue catchy reklam-jingel*

Hej och hå! I den här ändan av världen händer det saker på alla håll förutom den här bloggen, verkar det. Jag skriver slutarbete så tangenterna glöder, föreningsverksamhet åt alla håll så det står ur örona, och varenda ledig stund går åt till att må bra i vänners sällskap. Men för att inte bloggen ska förfalla, och för att jag ändå tagit ute med så mycket annat idag så tänkte jag passa på att skriva ett litet info-inlägg ;)

För det första: Länklistan är nu uppdaterad, lade till Varins blogg och Book of Mirrors, och snyggade till länknamnen lite. Stellas blogg t.ex. benämns nu som "Under måne och sol - Stellas blogg". Dehär tre är wicca/nyhedniska/trosinriktade bloggar som vänner eller bekanta till mig skriver. H, jag vet inte vilket namn du går under på din blogg så därför lade jag inte med nåt namn. Det är lite halvskoj det här hur folks intresse för religion, eller då i det här fallen nyhedendom, tycks vakna till liv i bekantskapskretsen just nu. Kanske det helt enkelt är enklare att vara nyfiken i grupp :)

Nå, sen ska jag också tipsa om min wiccavän A:s hemsida, företag och webshop: Nature's Choice. Jag har ännu inte hunnit beställa nåt av dem (hon och hennes man har ganska nyligen startat företaget, men så fort jag fått lite rätsida på ekonomin här ska jag göra en stor beställning! De säljer alltså olika typer av naturkosmetika - shampon, hudvårdsprodukter och dylikt. Ifall nån vill sambeställa, hör av er :) Det kommer säkerligen recensioner senare i vår/sommar!

Jo, slutligen skulle jag också meddela att nästa moot hastigt och lustigt blivit satt till inkommande tisdag, dvs 3.1, dvs. i övermorgon! Orsaken till att det kommer på så kort notis är att jag inte hunnit eller orkat ta tag i verksamheten den här månaden, men jag vill ändå kolla huruvida den här idén funkar.
Det blir alltså 21.00 på DOM, och vi kommer delta i deras tietovisa/pubfrågesport som lag! Jag vet att Aurora inte har passligt för hon är alltid nooröver på tisdagkvällar, och F är utomlands, men Varin är åtminstone påväg. Och som sagt, främst vill jag se ifall det fungerar som koncept - att moota och "visa" samtidigt! Jag har för länge sedan varit där ett antal gånger och det brukar vara helt chill :) Sitta och dricka en öl och småprata och delta i visan. Sen tänker jag insistera på att vi har gruppnamnet "Pakanat" ;) (Det går alltså på finska)

So long!

*catchy reklam-jingel slut*