måndag 6 augusti 2018

Måndagen

De senaste veckorna har jag hänvisat och länkat till min blogg så ofta att det känts lite dumt att jag inte haft något egentligt sakinnehåll att tala om - om man då inte nämner retreaten. Jag kom mig för att läsa igenom hela bloggen här före helgen (en hel del skummande), och jag tänkte att jag skulle kunna lufta mina tankar om det, åtminstone.

Förra helgens stormbröllop

För det första är det lite roligt att se hur mycket jag för många år sedan skrivit om terminologi - till och med innan jag började studera svenska. Funderingar om att göra ett skolprojekt om svenskt wiccaspråkbruk och så vidare. Sedan blev det en kandidat av det hela, och jag har fortfarande inte skrivit ihop den rapport till communityn som jag någon gång lovade. Vi ska se, kanske det inte behövs i och med att jag faktiskt gör min magister om det nu också. Om jag någonsin blir klar. Gaaah. Betalade tidigare idag min sista kåravgift någonsin, för min studierätt tar slut nästa vår :D Då, om inte tidigare, ska jag väl ha något att visa upp.

En gång gjorde jag en (ganska dålig) bloggserie om de wiccanska högtiderna. Det är så jag skulle vilja göra en bättre en nån gång! Sådana faktasidor är dock rätt så tråkiga att skriva, och jag tvivlar på att jag någonsin kommer känna mig motiverad nog för något sånt.

Oj, vad jag en gång i tiden kunde reta mig på hur felaktigt wicca representeras i media. Nog hade man ju små problem förr i tiden. Numera är det inte en strid jag tar, även om jag för all del kan vara intresserad av att läsa om det, men det höjer inte mina ögonbryn som det gjorde en gång. Kanske är det en bra sak. Häxbränningar är ju inte något som faktiskt händer, så jag sparar min energi åt miljöaktivism och queer aktivism och asylpolitik och språkpolitik och väljer de striderna. 

Något som jag inte väntat mig att jag skulle hitta i min wiccablogg var tankar om förhållandestrukturer. Var det verkligen något som jag tänkte på redan där runt 2010? Jag hade glömt bort hur mycket jag tvivlade på tvåsamhetsnormen och heteronormen redan för snart tio år sedan. Det gör mig glad att veta att jag kommit någonstans på den vägen åtminstone.


Vad skulle folk vilja läsa om. förresten?
Jag hade tänkt be Stella skriva något om Witchcasket i något skede, kanske vore andra gästbloggare en idé? Någon som vore intresserad? :) Något specifikt ämne?

onsdag 1 augusti 2018

Cirkelgemenskap 2018 - Anmälning är öppen!

Hoppas att folk uppmärksammat att vi i arbetsgruppen faktiskt lyckats åstadkomma början till en ny retreat, och att anmälningen nu öppnats! Helgen 12-14 oktober kommer vi samlas i Pörtom för att bland annat prata altaren, terminologi och energier, och utföra ritualer och meditera tillsammans. Det blir hur bra som helst! Har man frågor går det för övrigt jättebra att ställa dem också här på bloggen :)


Tack till Aurora för bildmagi!


All info finns på den här sidan, vi har också ett FB-evenemang för dem som rör sig på sociala medier, och vi hoppas på att kunna nå ut till nytt folk! Tidigare retreats som jag varit med och ordnat har varit mer slutna sådana, och bara tilltänkta för de som ordnat retreaten, vilket sedan ledde till att vi grundade ett coven tillsammans. Det är dock rätt många år sedan vi kommit tillsammans, och vi umgås inte på samma sätt längre, så jag, Stella och Fenris (varav två av oss är ursprungliga grundare av SFWV) beslöt oss för att göra något nytt. Nu öppnar vi så att säga cirklarna och vill träffa nya tänkare, drömmare, spirituella, intresserade, nyhedningar eller annars bara öppna.

Att vara wiccan är för mig att hela tiden fortsätta lära mig nya saker, och det här är något jag ser jättemycket fram emot!