torsdag 9 maj 2013

MusikMagi

Många gånger tidigare i mitt liv har jag konstaterat hur mycket magi det finns i musik - hur det kan ändra ens humör på några sekunder, skapa gemenskap, bygga energi, öka koncentrationen... nästan allting är möjligt. Och jag kan bara konstatera att det finns något väldigt rituellt över att sjunga i grupp. Åtminstone jag har nog sällan varit med om en så kraftfull resning av energi som jag var med om igår, under ett köruppträdande...

(Bild från nätet)


Helt jävla ofattbart, ursäkta min franska. Jag trodde hjärtat skulle slå mig medvetetslös, jag var helt yr, och ännu många timmar efter uppträdandet var vi flera som upplevde en adrenalinrush. Då alla är så koncentrerade som man är i körsång, alla har sin uppgift, och arbetar mot samma mål, och aktiverar sig själv för att nå ut till världen - vad är väl det om inte definitionen på magi? :)


Ja ni får verkligen ursäkta, men jag är så uppöver kronchakrat förälskad i den här känslan av samhörighet. Den här magin. Ååååh. Ännu vill jag gärna dela med mig av en vacker dikt som kopplas ihop med vårt sjungande, all ära åt D. Klemets:


Av Fader Tid och Moder Jord
uppsprungen av de gamla ord
har beretts åt oss en väg
Att nalkas med ovissa steg
med förundran och med tjusning
följa denna nya ljusning
Ett skifte av skeden
en vändpunkt i leden
Genom skogens dunkla rån
och vid havets stora dån
går den färd vi kallar livet
som i tiden var oss givet



tisdag 7 maj 2013

Välkommen, Sköna Maj!

Våren är äntligen här, och jag återvänder till wiccabloggens förlovade land! Det är över 2 månader sedan jag skrev sist, och ungefär så länge sedan är det också sedan jag haft tid med andlighet på ett mera seriöst plan... Stressen har varit ett faktum. Men nu börjar alla kurser nå sitt slut, och stressen börjar släppa, och jag välkomnar våren och ledigheten med öppna armar!

maj

Efter att ha haft mitt Imbolc-altare stående sedan... tja, lite före Imbolc (dvs. januari) fick jag äntligen tummen ur, och plockade i ordning ett sent Belthane-altare här igår. Det är inte det vackraste jag haft, men symboliken var viktigare den här gången - ett öppet lås för att symbolisera friheten och det obestämda ödet, och nycklar för att på samma vis symbolisera öppna dörrar och valmöjligheter. Sedan lite traditionsenligt grönt, och så ville jag få fram Gudinnans treenighet i form av ljusen i en triangel. Sen fick elementen vara med också, främst i renande syfte. Hah, en rolig detalj förresten - jag hade svårt med att få altaret riktigt renat, kändes det som, och därför strödde jag i ett skede havssalt över altarduken. Men bara nån sekund senare slog det mig hur fantastiskt Dålig idé det var - att salta i det gröna??? :P Nå, rent blev det, och så sopade jag hastigt undan allt salt innan jag började om. Ibland har man bra idéer. Ibland inte :)

Ostara firade i år knappt alls för min del - jag hann helt enkelt inte. Under Beltane råkade jag nu infinna mig på en Vappenfest, så det blev lite festligheter, men inget hedniskt firande, tyvärr, även om jag försökt ta initiativ till en coventräff. Men jag fick iaf en tarotläsning då jag och Stella kom hem från en Norgeresa, och det var en väldigt märklig sådan, en som jag fått fundera på länge i efterhand. Jag tror jag måste ta och konsultera runorna i nån vända här.

Så nej, det har inte hänt särskilt mycket. Jag har dessutom varit förkyld i över en månad, och börjar först nu vara i såpass gott skick att jag kan överväga att vara med på vårens körkonserterer. Dock har jag ändå hunnit vara med i ännu en intervju för en wicca-uppsats, och kontaktades faktiskt av ett bokförlag som frågade om jag kunde tänka mig att faktagranska en bok med hedniskt tema mot betalning. I slutändan så behövdes det inte, men jag var hemskt smickrad av att nån faktiskt ser mig som en auktoritet så till den grad att jag skulle kunna agera faktagranskare. Himla trevligt :) Ja, och sen blev jag tillfrågad av F ifall det är nåt moot på kommande inom kort, så jag ska försöka samla motivation och idéer här nån kväll, och sätter upp information så fort jag har något att komma med!

Jag lever nog fortfarande!
//Holly